Υψηλότερες μέσες τιμές από τις ρεαλιστικές δίνουν ιστοσελίδες κράτησης δωματίων για τα ξενοδοχεία της Μαγνησίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού Μαγνησίας.

Τα ανακριβή στοιχεία, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, κ. Γιώργος Ζαφείρης, οφείλονται στο μικρό δείγμα των ξενοδοχείων με τα οποία συνεργάζονται και τα οποία είναι καταχωρημένα στις υπηρεσίες online κράτησης με αποτέλεσμα να δίνουν κάποια δωμάτια προς ενοικίαση σε τιμή την οποία ορίζουν οι ίδιοι οι ξενοδόχοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως αποτέλεσμα, ο μέσος όρος τιμών που βγαίνει με έρευνα των ιστοσελίδων ανάλογα με την τιμή του προσφερόμενου δωματίου φαίνεται υψηλότερος. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο ο μέσος όρος τιμών είναι υψηλότερος αποτελεί το γεγονός ότι οι ξενοδόχοι ανεβάζουν τις τιμές των δωματίων τους όταν βλέπουν ότι υπάρχει έντονη ζήτηση προκειμένου να αποδεσμευτούν αυτά τα δωμάτια από τις ιστοσελίδες κατά τη συμφωνημένη ημερομηνία και να τα προσφέρουν σε τουρίστες στις κανονικές τους τιμές, σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, για την περίοδο του Πάσχα, μία ιστοσελίδα έδινε μέση τιμή 190 ευρώ για μια περιοχή ενώ στην πραγματικότητα, στο σύνολο των ξενοδοχείων της περιοχής, η μέση τιμή δωματίου δεν ξεπερνούσε τα 100 ευρώ. Μία άλλη πρόσφατη έρευνα σχετικής ιστοσελίδας παρουσίασε αύξηση 30% στο μέσο όρο τιμών για περιοχή της Μαγνησίας για αυτή την περίοδο, ενώ στην πραγματικότητα οι ξενοδόχοι έκαναν λόγο για αυξήσεις έως 5% στις προσφερόμενες τιμές.

«Η παρουσίαση ανακριβών στοιχείων από τις ιστοσελίδες οδηγεί τον πελάτη σε λάθος συμπεράσματα προκαλώντας αμφιβολίες για τις τιμές των καταλυμάτων» δήλωσε ο κ. Ζαφείρης.
Πολλά στη Σκιάθο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου, κ. Θωμάς Κουκουλάκης, ανέφερε πως περισσότερα από 200 καταλύματα σε όλο το νησί είναι καταχωρημένα σε ιστοσελίδες κράτησης δωματίων και υπάρχει ικανοποιητική κίνηση για τη ζήτηση και την κράτηση μέσω των σχετικών ιστοσελίδων.

«Ένα ξενοδοχείο έχει διαφορετικές τιμές στα τουριστικά πακέτα όταν απευθύνεται στους τουρίστες και άλλες είναι οι τιμές στην ελεύθερη αγορά του διαδικτύου, τις οποίες ορίζουν οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων» ανέφερε ο κ. Κουκουλάκης.

Όσον αφορά το μέσο όρο τιμών στα καταλύματα, ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού επεσήμανε πως οι τιμές είναι χαμηλές. Η Σκιάθος είναι οικονομικός προορισμός αν υπολογίσει κανείς ότι στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, ο μέσος όρος των δωματίων είναι πάνω από 260 ευρώ. Ως προς το μέσο όρο που δίνουν οι ιστοσελίδες κράτησης, ο μέσος όρος επηρεάζεται και από τις ενοικιαζόμενες βίλες η τιμή των οποίων μπορεί να ανέλθει και στα 700 ευρώ τη διανυκτέρευση.

Αθηναϊκό δημοσίευμα το οποίο παρουσίασε έρευνα για τις αυξήσεις στις τιμές των δωματίων για το μήνα Αύγουστο συγκριτικά με το προηγούμενο χρόνο παρουσίαζε τη Σκιάθο να έχει αύξηση περίπου 30%. Αντίθετα, στο νησί της Σκοπέλου παρουσιάζεται μείωση στις τιμές για την ίδια περίοδο περίπου 15%.

Πηγή: Ταχυδρόμος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης