Ικανοποιητική είναι η τουριστική κίνηση που αναμένεται στη Μαγνησία, για το τριήμερο της Αποκριάς – Καθαράς Δευτέρας, με μεγάλες πληρότητες σε Βόλο, Πορταριά και Μακρινίτσα, κάτι που θα δώσει μικρή «ανάσα» στους ξενοδόχους. Στον αντίποδα, οι κρατήσεις προς τη χώρα μας για το καλοκαίρι έχουν «παγώσει», εξαιτίας του προσφυγικού και των κλειστών συνόρων.

Αναφερόμενος στα προβλήματα, που τόσο καιρό ταλάνιζαν τους επαγγελματίες του τουρισμού, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, που μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5», δήλωσε ότι οι αγρότες αποχώρησαν και δεν βλέπουμε πλέον αποκλεισμένους δρόμους, αλλά το προσφυγικό – μεταναστευτικό υφίσταται σε υπερθετικό βαθμό, όπως το θέμα των συνόρων, που οπωσδήποτε αποτελεί πρόβλημα για τους οδικώς ερχόμενους επισκέπτες στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ζαφείρης εξέφρασε φόβο ότι θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα και για το Πάσχα, αν δεν ανοίξουν τα σύνορα.

Για το τριήμερο της Αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας, ο πρόεδρος των ξενοδόχων ανέφερε ότι οι κρατήσεις για Βόλο, Πορταριά και Μακρινίτσα, κινούνται σε ικανοποιητικό βαθμό, πληρότητες 90 ως 95%, ενώ στο Ανατολικό και Νότιο Πήλιο οι κρατήσεις είναι σε χαμηλό επίπεδο και κυμαίνονται στο 60%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων υπάρχουν ακόμη καταλύματα ελεύθερα, σε προσιτές τιμές, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι επόμενες τρεις μέρες θα λειτουργήσουν θετικά «και αν δεν συμβεί κάτι περίεργο στη χώρα μας το τριήμερο της Αποκριάς θα είναι μια μικρή «ανάσα» για τους ξενοδόχους, τους εστιάτορες και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με το τουριστικό προϊόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ο πρόεδρος των ξενοδόχων τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και τηλεφωνήματα, αλλά δεν υπάρχει ακόμη εικόνα κρατήσεων, διότι όλοι κλείνουν την τελευταία στιγμή.

«Παγωμένες» οι κρατήσεις για καλοκαίρι

Όσον αφορά στις κρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο, ο Γιώργος Ζαφείρης, δήλωσε ότι οι κρατήσεις από το εξωτερικό με προορισμό την Ελλάδα, έχουν «παγώσει» και εκτίμησε ότι σημαντικό ρόλο θα παίξουν το κομμάτι με τα σύνορα και το προσφυγικό πρόβλημα.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης