Μαγνησία: Υπεξαίρεσαν χρήματα από ασφάλειες ζωής

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 08:32
Μαγνησία: Υπεξαίρεσαν χρήματα από ασφάλειες ζωής
Για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση κατηγορούνται δύο υπάλληλοι ασφαλιστικών εταιρειών στον Βόλο και σε νησί των Βορείων Σποράδων, οι οποίοι θα δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, έπειτα από μηνύσεις των εταιρειών όπου εργάζονταν και παραπεμπτικά βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.

Οι δύο υποθέσεις αφορούσαν σε συμβόλαια για ασφάλειες ζωής και για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Βόλου. Και στις δύο περιπτώσεις οι εργαζόμενοι, που είχαν εξουσιοδότηση να διαχειρίζονται χρήματα, υπεξαίρεσαν ποσά που είχαν καταβάλει ασφαλισμένοι και άφησαν τα συμβόλαια «στον αέρα».

Οι ασφαλιστικές εταιρείες εντόπισαν τα ελλείμματα, σε οικονομικό έλεγχο προσδιόρισαν και τις ζημίες και έπειτα από έρευνα οδηγήθηκαν στα πρόσωπα που ευθύνονταν για αυτές.

Στη μία περίπτωση η οικονομική ζημία ήταν ύψους περίπου 27.000 ευρώ, ενώ στη δεύτερη 20.000 ευρώ.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου εξέτασε ξεχωριστά την καθεμία περίπτωση, καθώς για τη μία υπόθεση κατατέθηκε μήνυση το 2016 και για τη δεύτερη μεταγενέστερα, και παρέπεμψε τους δύο κατηγορουμένους να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, όπου θα εισαχθούν προς συζήτηση και οι υποθέσεις.

Με πληροφορίες από το megnesianews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 09:43