Τελειωμό δεν έχουν τα κρούσματα εξωσχολικής βίας σε σχολεία της Μαγνησίας με μικρούς μαθητές που δημιουργούν προβλήματα με τη συμπεριφορά τους σε άλλα παιδιά.

Σε σχολείο στο κέντρο του Βόλου, ορισμένοι γονείς είναι αγανακτισμένοι από την συμπεριφορά ενός παιδιού που φοιτά στη Β’ τάξη και αποτελεί, σύμφωνα με τους ίδιους, «εστία» πρόκλησης αναταραχής, αφού σύμφωνα με πληροφορίες πειράζει τα υπόλοιπα παιδιά, τα δέρνει, ενώ πρόσφατα μέσα στη τάξη πέταξε ένα ψαλίδι, που κόντεψε να τραυματίσει στο μάτι συμμαθητή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γονείς εξέφρασαν τα παράπονα τους στη διευθύντρια του σχολείου ζητώντας μάλιστα, αν είναι δυνατό το παιδί να φύγει από το σχολείο, για να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

Από την πλευρά τους οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχουν ενημερωθεί για την συγκεκριμένη περίπτωση και γι’ αυτό το λόγο μετά τις γιορτές, όταν δηλαδή ανοίξουν και πάλι τα σχολεία, σχολική σύμβουλος θα πάει στο Δημοτικό Σχολείο για να λάβει γνώση από τους εκπαιδευτικούς του προβλήματος που υπάρχει. Στη συνέχεια θα ζητήσει να μιλήσει και με τους γονείς του συγκεκριμένου μαθητή μήπως και βρεθεί λύση με τη συμπεριφορά του παιδιού, ενώ σε περίπτωση που απαιτηθεί θα συνδράμει και ψυχολόγος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας ή του Κέντρου Διάγνωσης, Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) του νομού, ώστε να βοηθηθεί ο μαθητής και να μην αποτελεί κίνδυνος για τα υπόλοιπα παιδιά.

Επίσης σε περίπτωση που χρειαστεί, θα διατεθεί στο παιδί ένας ψυχολόγος ο οποίος θα το υποστηρίζει μέσα στη τάξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:magnesianews
Eπιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης