Χωρίς γιατρό παραμένουν οι κάτοικοι της πρώην κοινότητας Τρικερίου, που μόλις αρρωστήσουν καταφεύγουν στο φαρμακοποιό, αφού είναι υποχρεωμένοι σε διαφορετική περίπτωση να διανύσουν 42 χιλιόμετρα μέχρι την Αργαλαστή και 85 χιλιόμετρα μέχρι Βόλο, για να βρούνε… την υγειά τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ταχυδρόμος, η εγκατάλειψη είναι εμφανής, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι σε περιστατικά που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, οι κάτοικοι της περιοχής «επικαλέστηκαν» ουσιαστικά το Θεό για να μην τους βρει κανένα κακό μεγαλύτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις προχθές εξάλλου ένας 82χρονος που αισθάνθηκε δυσφορία κατέληξε, ουσιαστικά αβοήθητος, αφού γιατρός δεν υπήρχε στο Τρίκερι και οι συγγενείς του αποφάσισαν να τον μεταφέρουν στο Βόλο, όμως μέσα στο ταξί άφησε την τελευταία του πνοή.

Το αγροτικό ιατρείο στο Τρίκερι είναι χωρίς μόνιμο γιατρό και πάλι τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ ο γιατρός που είχε μεταβεί στο χωριό τον περασμένο Αύγουστο επέστρεψε, αφού κλήθηκε να καλύψει ανάγκες στο Νοσοκομείο Βόλου. Κάθε δεκαήμερο περίπου ένας γιατρός από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής επισκέπτεται το Τρίκερι και απασχολείται μέχρι αργά το απόγευμα κυρίως όμως για τη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Έτσι οι μόνιμοι κάτοικοι του Τρικερίου, αφού δεν έχουν άλλες επιλογές, απευθύνονται στο φαρμακοποιό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται, ότι τη χειμερινή περίοδο διαμένουν μόνιμα στο Τρίκερι περισσότεροι από 500 κάτοικοι, ενώ την τουριστική περίοδο ο πληθυσμός ξεπερνά τους 3.000 με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες που προκύπτουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης