Με χίλια περίπου ποιήματα συμμετείχαν μαθητές γυμνασίων, λυκείων και Τ.Ε.Ε. από όλη τη χώρα, στον 16ο Πανελλήνιο Μαθητικό Ποιητικό Διαγωνισμό, που ολοκληρώθηκε σήμερα με την απονομή των βραβείων, σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα «Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι μαθητές που απέσπασαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των γυμνασίων ήταν η Αικατερίνη Μπολέτου του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης, η Ίριδα – Αικατερίνη Φράγκου του Ελληνοαμερικανικού Κολεγίου Αθηνών, ενώ το πρώτο βραβείο, στην κατηγορία των λυκείων, μοιράστηκαν η Χρυσούλα Δημητροπούλου του Αρσακείου Πατρών, ο Ρένο Αγκόλι του 1ου λυκείου του Κολεγίου Ανατόλια και ο Παναγιώτης Σολακίδης του 4ου λυκείου Σταυρούπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δεύτερα βραβεία έλαβαν οι μαθητές γυμνασίου Σπυρίδων Κουφός και Σοφία Χατζοπούλου και οι μαθητές λυκείου Γεωργία Παπαναστασίου, Ελένη Βασιλούδη και Ελευθερία Φανίδου.

Τέλος, τα τρίτα βραβεία μοιράστηκαν οι μαθητές γυμνασίου Μάριος – Ανέστης Καϊτατζής και Αλίκη Ιορδανίδου και οι μαθητές λυκείου Χρήστος Ιωαννίδης, Χρήστος Μίσκος και Ολγα Κατσιμίχα.

Εκ μέρους της κυβέρνησης παραβρέθηκε και απένειμε βραβείο ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας, ο οποίος ενθυμούμενος την δική του συμμετοχή κατά την παιδική του ηλικία σε παρόμοιο διαγωνισμό, επισήμανε ότι η διάκριση που είχε αποσπάσει «βελτίωσε τις επιδόσεις του και ήταν το έναυσμα να ασχοληθεί με δημιουργικά πράγματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βραβεία και επαίνους επίσης απένειμαν μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, ο βουλευτής Γιάννης Ιωαννίδης, τα μέλη της κριτικής επιτροπής που επέλεξαν τα καλύτερα ποιήματα (Γιάννης Τζανής, φιλόλογος – λογοτέχνης, Πέτρος Μπέσπαρης, φιλόλογος – λογοτέχνης και ο Γιώργος Μπίμπης – εκδότης) καθώς και εκδότες, λογοτέχνες και συγγραφείς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης