Σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας ξεφυτρώνουν οι υποθέσεις διαφθοράς και καταλήστευσης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Τα τελευταία χρόνια, το ΙΚΑ, σε μία προσπάθεια να εξορθολογίσει τις υπηρεσίες του, συναντά απίστευτες περιπτώσεις που αφορούν σε κομπίνες από τους υπαλλήλους του, χορήγηση παράνομων συντάξεων, μαϊμού επιδόματα κ.λπ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο zougla radio και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αποκάλυψε ότι βρίσκονται στα ίχνη ενός νέου φαινομένου ρεμούλας των ταμείων του Ιδρύματος. Πρόκειται για μία νέα υπόθεση που αφορά στις συντάξεις χηρείας. Έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της απάτης.

Πιο συγκεκριμένα, χήρες και χήροι συνεχίζουν να λαμβάνουν παράνομα τις συντάξεις των αποβιωσάντων συντρόφων τους, παρότι έχουν συνεχίσει τη ζωή τους…

Επί της ουσίας, όσοι «γλυκάθηκαν» με τις συντάξεις χηρείας, δεν έχουν προχωρήσει σε διακοπή του επιδόματος που ανέρχεται -σε πολλές περιπτώσεις- στα 700 ευρώ, ακόμη κι αν έχουν παντρευτεί. Δηλαδή, δεν καταθέτουν τα απαραίτητα χαρτιά στο ΙΚΑ, ώστε να διακοπεί η παροχή της σύνταξης, κι έτσι λαμβάνουν μέχρι σήμερα το ποσό το οποίο δεν δικαιούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε, οι περιπτώσεις είναι εκατοντάδες, ενδεχομένως και χιλιάδες.

Παρακολουθήστε το απόσπασμα από την εκπομπή του zougla radio:

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, το Ίδρυμα εξετάζει μία σειρά μέτρων και θα προχωρήσει άμεσα σε έλεγχο όλων των θρησκευτικών και πολιτικών γάμων τα τελευταία χρόνια, για να κάνει τις απαραίτητες διασταυρώσεις στοιχείων και να πιάσει στη φάκα τις νιόπαντρες… χήρες. Οι απώλειες του ΙΚΑ εκτιμάται ότι θα είναι τεράστιες.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης