«Ο άνδρας μου αισθάνεται ήρωας με αυτό που έκανε, έπρεπε να καθαρίσει τη βρώμα από το χωριό…», αυτές ήταν οι λίγες λέξεις που είπε η Ελένη Πιλάλη, σύζυγος του δράστη, στο δημοσιογράφο Στέφανο Χίο. Ο σύζυγός της σκότωσε δύο γείτονες και συγγενείς του, ενώ τραυμάτισε άλλους δύο με την καραμπίνα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ολόκληρο χωριό στη Στυλίδα, στις Ράχες και πιο συγκερκιμένα στον οικισμό Φούρνοι – Καυκί, βρισκόταν από τις 2.00 τα ξημερώματα μέχρι τις 8.00 το πρωί υπό την «κατοχή» του 68χρονου Δημήτρη Πιλάλη, ο οποίος με μία καραμπίνα στο χέρι και ζωσμένος με φυσίγγια, πυροβολούσε και σκότωνε όποιον έβλεπε μπροστά του.

Συνολικά σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δύο. Τον 59χρονο ξάδελφό του, Κώστα Αντωνίου, και την 49χρονη σύζυγο του θύματος, Σωτηρία Αντωνίου, η οποία ήταν και η νονά της κόρης του δράστη, ενώ τραυμάτισε τον 52χρονο φίλο του ζευγαριού, Θέμη Πουλόπουλο, και την 28χρονη ανιψιά του ζευγαριού, Κατερίνα Παπά.

Σοβαρές ευθύνες επιρρίπτουν στην Αστυνομία οι συγγενείς των θυμάτων

Ο Κωνσταντίνος Παπάς, αδελφός της Σωτηρίας Αντωνίου, που έπεσε νεκρή από τις σφαίρες του κουμπάρου της, περιγράφει στη zougla.gr καρέ – καρέ όλα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ, ενώ καταγγέλλει τους αστυνομικούς, οι οποίοι, όπως δηλώνει, έμειναν αμέτοχοι μπροστά σε αυτή την απίστευτη τραγωδία. «Μπορεί», λέει, «η αδελφή μου να ζούσε, αν οι αστυνομικοί είχαν επέμβει νωρίτερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αδελφός του θύματος βρισκόταν στην Αθήνα, όταν συνέβη το περιστατικό, ήταν, όμως, ο πρώτος που ενημερώθηκε από τον γιο της αδελφής του για όσα διαδραματίζονταν στη Στυλίδα.

Όπως ο ίδιος περιγράφει, στο σπίτι της αδελφής του υπήρχαν πάνω από 20 άτομα, όλοι συγγενείς και φίλοι, ενώ ανάμεσά τους ήταν και μικρά παιδιά. Όταν ο δράστης βγήκε με την καραμπίνα, έτρεχαν σαν τρελοί να σωθούν.

«Ο ανιψιός μου είδε τον πατέρα του να πέφτει νεκρός μπροστά στα μάτια του, ενώ λίγο αργότερα είδε νεκρή και τη μητέρα του», τονίζει ο Κωνσταντίνος Παπάς.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν, όταν οι γείτονες και συγγενείς του 68χρονου Δημήτρη Πιλάλη αποφάσισαν να κάνουν μία μεγάλη γιορτή στο σπίτι τους. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού είχε την ονομαστική της γιορτή και αποφάσισε να καλέσει φίλους και συγγενείς για να το γιορτάσουν.

Ο Δημήτρης Πιλάλης είναι συνταξιούχος οικοδόμος και ασχολείται ερασιτεχνικά με το ψάρεμα. Οι κάτοικοι του χωριού υποστηρίζουν πως είναι νευρικός και είχε πολλές διαφορές με πολλούς από τους κατοίκους του χωριού. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κτηματικές διαφορές με τους γείτονες και συγγενείς του.

12.00 μ.μ. Η γιορτή στο σπίτι της οικογένειας Αντωνίου έχει ξεκινήσει. Ανάμεσα στους καλεσμένους, φίλοι και συγγενείς. Κάποια στιγμή, ξεκινάει μια λογομαχία μεταξύ των καλεσμένων και του γείτονα, Δημήτρη Πιλάλη. Ο 68χρονος, εκνευρισμένος, φεύγει από το σπίτι και πηγαίνει για ψάρεμα.

2.00 π.μ. Ο 68χρονος άνδρας επιστρέφει από το ψάρεμα και βλέπει ότι η γιορτή στο σπίτι των γειτόνων του δεν έχει σταματήσει. Κάποιοι, μάλιστα, από τους καλεσμένους είχαν βγει έξω από την αυλή του σπιτιού και συζητούσαν σε ένα παγκάκι. Εκνευρισμένος, παίρνει ένα μαχαίρι που είχε μαζί του και μαχαιρώνει τον 58χρονο Θέμη Πουλόπουλο, ο οποίος καθόταν στο παγκάκι. Ακολουθεί πανικός, ο δράστης μπαίνει στο σπίτι του, ενώ οι κάτοικοι ανάστατοι βγαίνουν να δουν τι συμβαίνει και ειδοποιούν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

2.10 π.μ. Ο δράστης βγαίνει από το σπίτι του, μόνο που, αυτή τη φορά, έχει αφήσει το μαχαίρι και κρατά στα χέρια του μία καραμπίνα, ενώ είναι ζωσμένος με φυσίγγια. Βλέπει πρώτα τον ξάδελφό του, τον 60χρονο Κώστα Αντωνίου, τον πυροβολεί και τον σκοτώνει ακαριαία. Στη συνέχεια, κατευθύνεται προς τη σύζυγο του θύματος, Σωτηρία Αντωνίου, και πυροβολεί και αυτήν. Η 49χρονη γυναίκα τραυματίζεται και αρχίζει να τρέχει για να σωθεί. Ο δράστης την ακολουθεί μέχρι την παραλία. Η γυναίκα στην απόγνωσή της πέφτει στη θάλασσα για να σωθεί, αλλά ο 68χρονος της ρίχνει τη χαριστική βολή και τη σκοτώνει. Οι κάτοικοι τρέχουν να κρυφτούν για να σωθούν, καθώς ο Δημήτρης Πιλάλης είναι πλέον σε κατάσταση αμόκ.

2.15 π.μ. Επιστρέφοντας από την παραλία, και αφού έχει ήδη σκοτώσει το ζευγάρι και έχει τραυματίσει τον 52χρονο, πυροβολεί την ανιψιά του ζευγαριού, την 28χρονη Κατερίνα Παπά, την οποία τραυματίζει. Στη συνέχεια μπαίνει στο σπίτι του.

2.20 π.μ. Οι αστυνομικοί φτάνουν στο σπίτι του δράστη και ζητούν από τους κατοίκους να απομακρυνθούν ή να κρυφτούν στα σπίτια τους. Ο 68χρονος, βλέποντας τους αστυνομικούς, βγαίνει από το σπίτι και αρχίζει να πυροβολεί εναντίον τους, χωρίς, ευτυχώς, να τους τραυματίσει. Οι άνδρες της Αστυνομίας απομακρύνονται και καλούν βοήθεια από την Αθήνα. Την ίδια ώρα, τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να πλησιάσουν τη γειτονιά, καθώς ο Δημήτρης Πιλάλης πυροβολεί αδιακρίτως ό,τι και όποιον βλέπει μπροστά του. Τραγική φιγούρα, η 26χρονη θετή κόρη του δράστη, η οποία με το μόλις 3 μηνών παιδάκι της παρακολουθούσε τον πατέρα της να πυροβολεί και να σκοτώνει τον θείο και τη νονά της. Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού, η σύζυγος του δράστη, Ελένη Πιλάλη, έδινε εντολές στο σύζυγό της ποιον να σκοτώσει.

2.50 π.μ. Ο δράστης βγαίνει και πάλι από το σπίτι. Ανεβοκατεβαίνει το δρόμο μπροστά από τα σπίτια της γειτονιάς του και πυροβολεί παντού. Οι αστυνομικοί τον παρακολουθούν από μακριά, χωρίς να επεμβαίνουν. Περιμένουν την ομάδα των ΕΚΑΜ από την Αθήνα. Οι τραυματίες βρίσκονται μέσα στο σπίτι του γείτονα, χωρίς ακόμα να έχει καταφέρει το ασθενοφόρο να πλησιάσει τα σπίτια. Ο δράστης δεν αφήνει κανέναν να πλησιάσει τους τραυματίες αλλά ούτε και τους νεκρούς.

3.00 π.μ. Ο δράστης, και με την παρακίνηση της συζύγου του, σύμφωνα με τους κατοίκους, αποφασίζει να σκοτώσει έναν ακόμα γείτονά του. Πηγαίνει στο σπίτι του Γιώργου Μπέλεχα με τον οποίο είχαν διαφορές. Είχαν φτάσει, μάλιστα, μέχρι τις δικαστικές αίθουσες. Προσπαθεί να σπάσει την πόρτα. Παρά τις προσπάθειες δεν τα καταφέρνει, δεν το βάζει, όμως, κάτω. Στη συνέχεια, σκίζει τη σήτα από το παράθυρο, σπάει το τζάμι, κόβει το χέρι του και προσπαθεί να μπει από εκεί. Αλλά και πάλι δεν τα καταφέρνει. Είναι αποφασισμένος να μπει στο σπίτι. Την ίδια ώρα, οι τραυματιοφορείς με το ασθενοφόρο βρίσκουν ευκαιρία, παίρνουν τους τραυματίες και τους μεταφέρουν σε νοσοκομείο της Λαμίας.

3.20 π.μ. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες να μπει στο σπίτι του γείτονά του, ο Δημήτρης Πιλάλης τελικά δεν τα καταφέρνει. Εκνευρισμένος, φεύγει από το σπίτι και αρχίζει και πάλι να πυροβολεί, επιστρέφοντας στη γειτονιά του.

3.50 π.μ. Με την καραμπίνα συνεχώς στα χέρια του, πηγαίνει σε σπίτι άλλου γείτονα. Ο Αντώνης Καρκαβίλας καταλαβαίνει πως κατευθύνεται προς το σπίτι του, μπαίνει μέσα μαζί με την οικογένειά του και κλειδώνει πόρτες και παράθυρα. Ο δράστης προσπαθεί να μπει στο σπίτι, χτυπάει πόρτες και παράθυρα, αλλά δεν τα καταφέρνει.

4.20 π.μ. Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις και παρακάλια από αστυνομικούς και φίλους τον πείθουν να μπει ο γαμπρός του στο σπίτι και να πάρει το νεογέννητο παιδί του και την σύζυγό του.
 
Όλη τη νύχτα, οι κάτοικοι έντρομοι βρίσκονταν κλειδωμένοι στα σπίτια τους, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν από μακριά, η θετή του κόρη έσφιγγε το παιδί της στην αγκαλιά της, η σύζυγός του έδινε οδηγίες για το πώς να κινηθεί και ο δράστης πηγαινοερχόταν στη γειτονιά με την καραμπίνα στα χέρια, πυροβολώντας συνεχώς.

7.50 π.μ. Στο χωριό φτάνει η ομάδα των ΕΚΑΜ. Ο Δημήτρης Πιλάλης, μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, αρχίζει να πυροβολεί εναντίον τους και τότε ένας από την ομάδα τον πυροβολεί και τον τραυματίζει, δίνοντας τέλος σε αυτή την απίστευτη τραγωδία.

Ο δράστης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λαμίας, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται εκτός κινδύνου. Η 25χρονη μεταφέρθηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς υπάρχει κίνδυνος να χάσει την όραση από το ένα της μάτι. Εκτός κινδύνου είναι και ο 58χρονος Θέμης Πουλόπουλος, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Λάρισας.

Στο σπίτι του δράστη βρίσκεται εισαγγελέας με ισχυρή αστυνομική δύναμη. Η σύζυγός του, σύμφωνα με πληροφορίες, κρατείται, ενώ αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργιας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης