Σε άρθρο του που δημοσιεύουν οι Financial Times, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κάνει εκτενή αναφορά στο ζήτημα της αντιμετώπισης του ακροδεξιού εξτρεμισμού, και παρατηρεί ότι η άνοδός του οφείλεται αφενός στη λαϊκή οργή κατά του πολιτικού κατεστημένου και αφετέρου στην όλο και πιο βαθειά ανασφάλεια που νιώθουν, εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

«Οι προσδοκίες του κόσμου ότι οι ποινικές διαδικασίες μπορούν να καταφέρουν ένα μοιραίο πλήγμα στη Χρυσή Αυγή ίσως είναι υπερβολικές. Στην πραγματικότητα η αντιμετώπιση του ακροδεξιού εξτρεμισμού στην Ελλάδα στη ρίζα του είναι μια διαδικασία πιο βαθιά και μακροπρόθεσμη», αναφέρει και προσθέτει: «Εργαζόμαστε συστηματικά και εν πολλοίς σιωπηλά προς αυτή την κατεύθυνση, μέσω της δημιουργίας ενός εκτεταμένου δικτύου δομών κοινωνικής στήριξης σε υποβαθμισμένες γειτονιές, μαζί με μέτρα αναζωογόνησης της τοπικής οικονομίας με κονδύλια της ΕΕ. Εξάλλου, εφαρμόζοντας αυστηρά την αρχή της μη-διάκρισης σε όλες τις υπηρεσίες και παροχές μας, έχουμε επιδιώξει ποικίλες θετικές δράσεις που στοχεύουν στη βοήθεια ενσωμάτωσης των μεταναστών», γράφει ο κ. Καμίνης και προσθέτει: «Πάνω απ’ όλα, έχουμε επιδείξει μία ανένδοτη δέσμευση στην κυριαρχία του νόμου, ανεξαρτήτως προέλευσης – αριστεράς ή δεξιάς – της παρανομίας και της βίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο άρθρο ο δήμαρχος Αθηναίων περιγράφει τον λόγο για τον οποίο τα ποσοστά προτίμησης στη Χρυσή Αυγή είχαν ανέβει λέγοντας ότι αυτό προήλθε «από το συνδυασμό της λαϊκής οργής κατά του πολιτικού κατεστημένου και της όλο και πιο βαθιάς ανασφάλειας, εν μέσω της οικονομικής κρίσης και της υψηλής ανεργίας. Οι παράγοντες αυτοί επιδείνωσαν την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί από την εγκατάλειψη κεντρικών συνοικιών της Αθήνας από το κράτος και τους γηγενείς κατοίκους τους, η οποία συνοδεύτηκε από τη μαζική έλευση παράνομων μεταναστών χωρίς σχεδιασμό ή υποδομές», σημειώνει ο κ. Καμίνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης