Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Κέρκυρας βρέθηκαν την Παρασκευή, μάνα και κόρη, οι οποίες κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία ενός 37χρονου συνοριακού φύλακα, από την Κόνιτσα, που είχε διαπραχθεί τον Ιούνιο του 2013 στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας.

Ο 37χρονος υπαρχιφύλακας Χρήστος Παπαδημητρίου είχε βρεθεί νεκρός στην περιοχή Κιοσέικα, κοντά στο Μαυρομάτι, ενώ τραυματισμένη σε μικρή απόσταση βρίσκονταν η 42χρονη αδερφή της συζύγου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ο υπαρχιφύλακας είχε βρεθεί κοντά στους στάβλους της οικογένειας, με εμφανή πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, καθώς και τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η 42χρονη, η οποία βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο ίδιο σημείο έφερε επίσης τραύματα στο κεφάλι και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών, έσπευσε στον τόπο της δολοφονίας και εξερεύνησε τον χώρο, ενώ άμεσα ξεκίνησαν οι αναζητήσεις και οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο μέρες μετά, η υπόθεση εξιχνιάστηκε. Ως δράστιδες κατηγορήθηκαν η κουνιάδα του θύματος, καθώς και η 60χρονη μητέρα της, πεθερά του 37χρονου.

Στην προανάκριση, η 42χρονη εξεταζόμενη ομολόγησε το έγκλημα και περιέγραψε με λεπτομέρειες το κίνητρο, τον τρόπο, το χρονικό και τις επιμέρους συνθήκες διάπραξης της ανθρωποκτονίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού για οικονομικής φύσης διαφορές, οι δυο γυναίκες, ενεργώντας από κοινού, προκάλεσαν τραύματα στο θύμα, ενώ επιπλέον η 42χρονη τον πυροβόλησε τέσσερις φορές με πιστόλι, το οποίο βρέθηκε κρυμμένο κοντά στον χώρο του εγκλήματος, σε σημείο που υποδείχθηκε από την ίδια.

Σε βάρος των δύο γυναικών, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Και οι δύο προφυλακίστηκαν. Η πεθερά του θύματος αποφυλακίστηκε μερικούς μήνες αργότερα, αφού από τα αποτελέσματα DNA φάνηκε πως δεν υπήρχε γενετικό υλικό της ούτε στην πέτρα, αλλά ούτε και στο όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο άτυχος αστυνομικός.

Πηγή: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης