Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Από βέβαιο πνιγμό διασώθηκαν 6 ανήλικα παιδάκια της οικογένειας Λιώρη, όταν ο ορμητικός χείμαρρος από βρόχινο νερό κατέκλυσε το σπίτι του παππού τους επί της οδού Ήρας στη Μάνδρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό συνέβη κατά την πρόσφατη πλημμύρα της Τετάρτης 27 Ιουνίου με τα παιδάκια ηλικίας από 1,5 έτος το μικρότερο έως 9 ετών το μεγαλύτερο να βρίσκονταν στο σπίτι του παππού τους με την μητέρα τους όταν τα νερά της βροχής εισέβαλαν στο σπίτι ξεπερνώντας το ένα μέτρο! Η μητέρα τους έντρομη βγήκε στο δρόμο εκλιπαρώντας για βοήθεια, από το σημείο ευτυχώς περνούσαν η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ελένη Παπακωνσταντίνου Ρουμελιώτη και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σαμπάνης οι οποίοι άμεσα έσπευσαν και απεγκλώβισαν τα μικρά παιδιά προλαβαίνοντας το μοιραίο.

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος του δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας Ελένη Παπακωνσταντίνου Ρουμελιώτη τόνισε στο zougla.gr:


«Για άλλη μια φορά οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν από την έλλειψη αντιπλημμυρικής υποδομής κατέκλυσαν δρόμους, γειτονιές, υπόγεια σπιτιών ενώ για άλλη μια φορά η απερχόμενη δήμαρχος αποποιείται των ευθυνών της. Λίγο έλειψε να πνιγούν μικρά παιδιά, ευτυχώς βρεθήκαμε στην οδό Ηρας διότι από τα ξημερώματα ήμασταν στο δρόμο βοηθώντας συμπολίτες μας και τα απεγκλωβίσαμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες από την οδό Κοροπούλη:

Ο παππούς των παιδιών Τάσος Λιώρης δεν λησμονεί να ευχαριστήσει δημόσια μέσω του zougla.gr τους δύο συμπολίτες τους που έσωσαν τα εγγονάκια επισημαίνοντας ότι η έλλειψη σχεδιασμού αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων στη Μάνδρα θα έχουν ως αποτέλεσμα να θρηνήσουμε ξανά θύματα στο μέλλον. Τα όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα μας είναι συγκλονιστικά ενω οργισμένος αποκαλύπτει ότι πλέον στη πόλη του επιβάλλετε από την ολιγορία των αρμοδίων της διοίκησης να ζουν οι κάτοικοι υπό το φόβου του επερχόμενου κατακλυσμού όπως συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο με τα 23 θύματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης