Βίντεο – φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Με παρόντες μόνο τους δύο από τους συνολικά πέντε κατηγορουμένους ξεκίνησε, αλλά διακόπηκε τελικά, η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού, το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου 2017.

Μέσα σ’ ένα κατάμεστο ακροατήριο, τα βλέμματα όλων έπεσαν στον Αριστείδη Φλώρο, έναν εκ των πρωταγωνιστών του μεγάλου σκανδάλου των εταιρειών Energa-Hellas Power, ο οποίος λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του στις φυλακές μετήχθη με χειροπέδες στο δικαστήριο. Ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 21 ετών Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος είχε πρόσφατα προκαλέσει σάλο με την αποφυλάκισή του λόγω… αναπηρίας με πιστοποιητικά αμφιβόλου γνησιότητας, οδηγήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αφού είναι βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, καθώς ο άτυχος ποινικολόγος ήταν ένας από τους συνηγόρους του στη δική του δίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, σύμφωνα με την κατηγορία, στόχος της… αιματηρής επίσκεψης των κατηγορουμένων στο γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου ήταν τα χρήματα που επιδίωκαν να πάρουν από τον καταδικασθέντα Αρ. Φλώρο προκειμένου να σταματήσουν να τον εμπλέκουν στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014.

Στη δίκη, η οποία τελικά διακόπηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου, καθώς κάποιοι εκ των κατηγορουμένων δεν είχαν συνηγόρους, παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε η οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εκπροσωπούμενη από πλειάδα συναδέλφων του, μεταξύ των οποίων ο Μάκης Βορίδης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ και ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής.

Από τους πέντε κατηγορουμένους, στο δικαστήριο εμφανίστηκαν μόνο οι δύο που φέρονται εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι με δήλωσή τους που αναγνώστηκε στο δικαστήριο γνωστοποίησαν πως δεν επιθυμούν να παραστούν στη διαδικασία. Μάλιστα, κάποιοι εκ των κατηγορουμένων διά των δικηγόρων τους ανακοίνωσαν στο δικαστήριο ότι πραγματοποιούν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους. «Σιγά μην πάθουν τίποτα» ήταν το σχόλιο που ακούστηκε από το ακροατήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν συνολικά πέντε κατηγορούμενοι, όλοι αλβανικής καταγωγής, με τον έναν από αυτούς να εξακολουθεί να αναζητείται από τις Αρχές.

Ως φυσικοί αυτουργοί κατηγορούνται δύο Αλβανοί υπήκοοι, ηλικίας 32 και 30 ετών, και ως ηθικοί τρεις κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι όμως αρνούνται τις κατηγορίες.

Οι τρεις κρατούμενοι κατηγορούνται ότι είχαν ζητήσει έναντι αμοιβής από τους δύο δράστες της δολοφονίας να επισκεφτούν στο γραφείο του τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο, ως πελάτες για να τον εκβιάσουν, ασκώντας του πίεση προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να αποσπάσουν από τον πελάτη του ποινικολόγου Αρ. Φλώρο το ποσό των 5 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά τα ζητούσαν για να ανακαλέσουν παλαιότερες καταθέσεις – ομολογίες τους, στις οποίες κατονόμαζαν τον Αρ. Φλώρο ως το άτομο που τους ανέθεσε, έναντι αμοιβής 100.000 ευρώ, να δολοφονήσουν τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, με τον οποίο αντιδικούσε στη δίκη για το σκάνδαλο «Energa».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης