Επιχείρηση κατασκευής έτοιμων ενδυμάτων στα Κάτω Πατήσια όπου απασχολούνταν χωρίς ασφάλιση αλλοδαποί, καθώς και αλλοδαποί που στερούνταν άδειας παραμονής στη χώρα, εντοπίστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), διενήργησε έλεγχο στη συγκεκριμένη επιχείρηση, ιδιοκτησίας 39χρονου Γάλλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνελήφθη 36χρονος Σύρος, ως προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης, καθώς απασχολούσε 26 άτομα, έναν Ελληνα και 25 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 18 εργάζονταν χωρίς την απαιτούμενη άδεια εργασίας και ασφάλιση και τέσσερις στερούνταν άδειας παραμονής στην Ελλάδα.

Οι τέσσερις αυτοί αλλοδαποί συνελήφθησαν και κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασής τους προς τις χώρες καταγωγής τους.

Επιπλέον, σε βάρος του ιδιοκτήτη, που αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου, επιβλήθηκε από το Σ.ΕΠ.Ε. πρόστιμο ύψους 189.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης