Συνεχείς είναι οι εντάσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές Έβρου, όπου έχουν συρρεύσει χιλιάδες μετανάστες μετά από προτροπή του τούρκικου καθεστώτος, το οποίο μάλιστα τους μετέφερε δωρεάν με πούλμαν στην περιοχή.

Οι ελληνικές δυνάμεις προσπαθούν να αποτρέψουν τους εξαγριωμένους μετανάστες που κατά διαστήματα, πετούν πέτρες και ξύλα ή πέτρες εναντίον των Ελλήνων αστυνομικών, ζητώντας να περάσουν τα σύνορα, όπως τους υποσχέθηκαν από την Άγκυρα. Τους μετανάστες καθώς φαίνεται καλύπτουν Τούρκοι αστυνομικοί, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έριξαν δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ανέβασε φωτογραφίες από την ελληνοτουρκική μεθόριο σε δύο εκ των οποίων απεικονίζονται χημικά δακρυγόνα κατασκευασμένα στην Τουρκία όπως αναγράφεται πάνω σε αυτά.

 Όπως αναφέρει ακόμα στην ανάρτηση του ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς: «Η προπαγάνδα των Τουρκικών δυνάμεων συνεχίζεται… Χημικά πριν λίγη ώρα εκτόξευσαν στην ελληνική πλευρά.. Συνεχίζουμε να κρατάμε δυνατά και με υψηλό ηθικό… Είμαστε και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή φύλαξης των συνόρων της χώρας μας…»

Οι ελληνικές δυνάμεις επειχειρούν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους μετανάστες ρίχνοντας δακρυγόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης