Μάχη για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011, 09:21
Μάχη για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ
Το μέλλον της ΔΕΘ αποτέλεσε σημείο τριβής στη Βουλή μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδη και πέντε βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι είχαν καταθέσει σχετική επίκαιρη επερώτηση.

Αναπτύσσοντας την επερώτηση οι Στ.Καλαφάτης, Κ.Γκιουλέκας Γ.Ιωαννίδης (Α' Θεσσαλονίκης), Θ.Καράογλου και Σ. Αναστασιάδης (Β' Θεσσαλονίκης) έκαναν λόγο για παλινωδίες, σύγχυση και αβελτηρία της κυβέρνησης στο κομβικό ζήτημα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ και ζήτησαν να ξεκαθαριστεί η θέση της κυβέρνησης για το πότε και πού θα υλοποιηθεί το έργο.

Ο κ. Ξυνίδης απάντησε ότι δεν αίρεται η βούληση και στόχευση της κυβέρνησης για την μετακίνηση της ΔΕΘ από το κέντρο της πόλης, προσδιορίζοντας χρονικά και την πρόοδο των σχετικών μελετών.

Απαντώντας ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Σ. Ξινίδης στα ερωτήματα των επερωτώντων:

Ανακοίνωσε την εγκατάσταση του νέου προέδρου της ΔΕΘ Παν. Σούμπαση και του εκτελεστικού μέλους Αν. Τσίκα οπότε -όπως είπε- αίρεται το κενό της διοίκησης.

Εξήγησε δε ότι ζητήθηκαν οι παραιτήσεις των στελεχών της προηγούμενης διοίκησης, καθώς είχαν μεταβάλλει σε πεδίο προσωπικής αντιπαράθεσης τον θεσμό

Ενημέρωσε ότι μπήκαν ορκωτοί ελεγκτές στα οικονομικά της ΔΕΘ ενώ έχει επιληφθεί και η Δικαιοσύνη προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες

Επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο. Διευκρίνισε επ' αυτού ότι το γεγονός πως η κυβέρνηση άκουσε την πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης δεν σημαίνει μετατόπιση της θέσης της για το θέμα

Τόνισε πως η διαγωνιστική διαδικασία συνεχίζεται και το φθινόπωρο ολοκληρώνεται η επιλογή αναδόχου, οπότε θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα της μετεγκατάστασης και θα οριστικοποιηθούν οι πηγές άντλησης των πόρων.

Διαβεβαίωσε ότι παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες και την περικοπή του Προγράμματος Δημοσίως Επενδύσεων δεν αίρεται η κυβερνητική στόχευση να ολοκληρωθεί το μεγάλο αυτό έργο και πρόσθεσε πως χρηματοδοτικά εργαλεία μπορούν να αποτελέσουν επίσης το πρόγραμμα «Τζέσικα» και τα ΣΔΙΤ.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011, 09:22