Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στο νησί της Σάμου προκειμένου να καταφέρουν να ελέγξουν την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου και έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Στο πύρινο μέτωπο από την πρώτη στιγμή ρίχτηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, αλλά το έργο τους είναι δύσκολο αφού στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως έως και 7 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν τις 22:00 δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Μακριά Πούντα και Λιμνιώνας.

Σημειώνεται πως οι φλόγες πέρασαν από τον Μαραθόκαμπο και τις περιοχές Γκιόκα και της Μακριά Πούντας με κατεύθυνση προς την Παραλία του Λιμνιώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 49 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, με 15 οχήματα, υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά κάηκε το Μοναστήρι του Αγίου Γιάννη του Ελεήμονα καθώς και διάσπαρτα σπίτια κοντά στο Παλαιοχώρι.

 

Αρχιπύραρχος Δαδούδης: Θα καίει όλη νύχτα η πυρκαγιά στη Σάμο

Μιλώντας στο Samos Voice (ώρα 21:30), ο νέος συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος σε Αιγαίο-Κρήτη, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, εξήγησε πως η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη στην ευρύτερη περιοχή Παλαιοχωρίου-Μακριάς Πούντας-Λιμνιώνα, στα νοτιοδυτικά του νησιού.

Όπως σημείωσε, ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού έχουν μετακινηθεί προληπτικά, ενώ ζημιές σε κατοικίες δεν έχουν αναφερθεί έως τώρα.

“Ο Θεός να μας βοηθήσει, γιατί σήμερα, πέρα από την πτώση του ελικοπτέρου, όλα ήταν ανάποδα: και οι άνεμοι πνέουν πολύ ισχυροί, και αναταράξεις και κυματισμούς είχαμε…” ανέφερε.

“Θα χρειαστούμε οπωσδήποτε τη συνδρομή των εναερίων μέσων από νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Οι επίγειες δυνάμεις μας θα συνεχίσουν όλη τη νύχτα να είναι επί ποδός”, τόνισε ο αρχιπύραρχος Δαδούδης.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Σάμο από την πτώση ελικοπτέρου με τετραμελές πλήρωμα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης