Αποφασισμένοι να δώσουν τέλος στη συνύπαρξη τους με τα μέλη των οικογενειών των κατηγορουμένων για το φόνο του Κώστα Προβιδάκη είναι οι κάτοικοι του Αντισκαρίου, που μαζεύουν υπογραφές για να τους διώξουν από το χωριό!

Οι κάτοικοι ξεπερνουν το φόβο και φαίνεται πως παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Κάτι τέτοιο φάνηκε τουλάχιστον μέσα από την λαϊκή συνέλευση κατοίκων και εκπροσώπων φορέων του χωριού που έγινε με θέμα το φονικό της περασμένης Κυριακής, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης. Στο χωριό βρέθηκαν και η γυναίκα, καθώς και συγγενείς του αδικοχαμένου Κώστα Προβιδάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χήρα του 51χρονου ναυτικού μίλησε στην αρχή της συνέλευσης, καλώντας τους χωριανούς να ανοίξουν τα στόματά τους και μιλήσουν στις Αρχές τόσο για το περιστατικό, όσο και για την προηγούμενη δράση των φερόμενων ως δραστών.

Πολλοί κάτοικοι του χωριού ανέφεραν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ότι από το 2000 κι έπειτα, μέλη της οικογένειας που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Προβιδάκη, ήταν πρωταγωνιστές σε πάμπολλα περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς.

Παρά το φόβο των κατοίκων, πλέον ο ένας με τον άλλο, φαίνεται πως παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις, σε άλλες περιοχές, στο παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου κ. Μιχάλης Καραμαλάκης, επέστρεψε το «μπαλάκι» των ευθυνών στην τοπική κοινότητα, εκφράζοντας την ανάγκη της ενεργοποίησης των κατοίκων του χωριού, ώστε να ισχυροποιηθούν οι συντονισμένες δράσεις που καταβάλλει η αστυνομία για τον περιορισμό και την εξάλειψη παραβατικών κι εγκληματικών συμπεριφορών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς.

Η συνάντηση

Στη συνάντηση παραβρέθηκε σύσσωμη η τοπική κοινότητα Αντισκαρίου και οι Φορείς της, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί Σύμβουλοι του δήμου Φαιστού όπως και πλήθος φορέων. Επίσης και συγγενείς του θύματος του πρόσφατου περιστατικού οι οποίοι και πήραν το λόγο εκφράζοντας την αγανάκτηση τους για τα πρόσφατα γεγονότα αλλά και την επιθυμία να λάμψει η αλήθεια.

Παρόντες ήταν και οι προσκεκλημένοι φορείς εκπροσωπώντας την Εκκλησία, την τοπική αυτοδιοίκηση και την Αστυνομία. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κκ. Μακάριος, ο βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης Ταξίαρχος, ο Σκανδαλάκης Γεώργιος, Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αστυνομικός Διοικητής Ηρακλείου κ. Τηλέμαχος Πανταγάκης, ο Διοικητής των ΤΑΕ Κρήτης κ. Εμμανουήλ Γεωργακάκης, ο Διοικητής Α.Τ. Μοιρών κ. Αδαμάντιος Αντωνάκης, ο Διοικητής των ΤΑΕ Μεσαράς κ. Εμμανουήλ Ζαϊμάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου, κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Όλοι οι πολίτες και οι εκπρόσωποι φορέων καταδίκασαν τέτοιου είδους γεγονότα και τόνισαν τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να εξαλειφθούν παρόμοια φαινόμενα. Οι κάτοικοι του Αντισκαρίου καταδίκασαν απερίφραστα το γεγονός, εξέφρασαν μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένεια του θύματος αλλά και ζήτησαν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Κοινό αίτημα η πρόληψη και η εξάλειψη της παραβατικότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Στο μεταξύ, ο δήμος Φαιστού καταδικάζοντας τα κρούσματα βίας, και σε πρόσφατη ανακοίνωσή του τόνισε ότι «για τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν, η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι από την αρχή ξεκάθαρη, δηλώνοντας ότι καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται και θεωρεί παρά τις όποιες ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ότι θα πρέπει να τεθεί εκ νέου ως προτεραιότητα η πρόληψη, η άμεση και μόνιμη ενεργοποίηση όλων των φορέων με στόχο ο πολίτης να αισθάνεται και αν είναι ασφαλής».

ΠΗΓΗ: creteplus.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης