Ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους της Καλαμάτας, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής Ταϋγέτου έδωσαν παράταση μέχρι τις 15 Απριλίου για την εναπόθεση σκουπιδιών στην χωματερή της Μαραθόλακκας.

Οι κάτοικοι, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν προχθές το μεσημέρι στοΝ χώρο της Μαραθόλακκας, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να επιτρέψουν την εναπόθεση των σκουπιδιών στην περιοχή, εκτιμώντας ότι μέχρι τις 15 Απριλίου θα πρέπει να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Καλαμάτας. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ότι δεν θα εγκατασταθεί δεματοποιητής στην ευρύτερη περιοχή του Ταϋγέτου, όπως προβλέπεται από τον περιφερειακό σχεδιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Νίκα, γίνονται ήδη σχετικές βολιδοσκοπήσεις για την αγορά ή ενοικίαση του χώρου εγκατάστασης του δεματοποιητή, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να προσδιορίσει τοΝ χώρο. Στο μεταξύ, χθες, σε έκτατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας αποφάσισε την ακύρωση προηγούμενης απόφασής του για εγκατάσταση δεματοποιητή στην ευρύτερη περιοχή του Ταϋγέτου, ενώ η νέα θέση εγκατάστασης θα ανακοινωθεί την Παρασκευή.

Επίσης, αποφασίστηκε τόσο από τους κατοίκους όσο και από τον δήμο, ότι θα σταματήσουν εκατέρωθεν οι δικαστικές διενέξεις για το θέμα και θα συζητηθεί και από τις δύο πλευρές αναβολή της δίκης που έχει οριστεί για τις 15 Μαρτίου.

Πηγή: ΕΡΑ Καλαμάτας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης