Μαζικές απολύσεις από κατασκευαστική εταιρεία στα Τέμπη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011, 16:28
Μαζικές απολύσεις από κατασκευαστική εταιρεία στα Τέμπη
Σε απολύσεις 250 ατόμων, προχώρησε η μία από τις τρείς μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, που ασχολούνται με τις εργασίες στα Τέμπη, μία βδομάδα μόλις, μετά το πανηγυρικό άνοιγμα της σήραγγας των Τεμπών.

Η δεύτερη έχει μειώσει αισθητά τις εργασίες της, γεγονός που δεν αποκλείει να υπάρξουν και άλλες απολύσεις και μόνον η τρίτη, συνεχίζει κανονικά να απασχολεί το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, καθώς η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» είχε αφήσει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο, από τη στιγμή που οι τράπεζες διέκοψαν προσωρινά - από τον Νοέμβριο του 2010 - τη χρηματοδότηση του έργου, θεωρώντας το, ως «μη βιώσιμο».

Σύμφωνα με την παραχωρησιούχο εταιρεία, αυτό συνέβη πρωτίστως εξαιτίας της μείωσης των εσόδων από τα διόδια, που οφείλεται στην μείωση της κυκλοφορίας, τη συνεχιζόμενη και αδικαιολόγητη άρνηση πληρωμής των διοδίων και τη μη εφαρμογή της συμβατικά προβλεπόμενης αύξησης των διοδίων στις αρχές του έτους.

Η εταιρεία έχει διαβεβαιώσει τους 250 απολυμένους, ότι όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με το Δημόσιο και εξασφαλιστεί η συνέχιση της τραπεζικής χρηματοδότησης, θα επαναπροσληφθούν.

Η πλειονότητα των απολυμένων είναι Λαρισαίοι και οι περισσότεροι από αυτούς νεαρής ηλικίας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011, 16:28