Τη Χίο, παρά την πολιτική και οικονομική κρίση στη γείτονα χώρα, επέλεξαν εκατοντάδες Τούρκοι επισκέπτες που βρέθηκαν στο νησί για το διήμερο της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου τα πλοία της γραμμής έφθαναν το ένα μετά το άλλο μεταφέροντας κόσμο από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές δεκάδων μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι και τις 10 το πρωί, τα πλοία μετέφεραν πάνω από 1.300 επιβάτες ενώ αναμένεται και δεύτερο αλλά μικρότερο κύμα επισκεπτών μέχρι το πρωί της Κυριακής. Έτσι ο στόχος που είχε θέσει το γραφείο Τουρισμού του Δήμου για 1.500 επισκέπτες φαίνεται ότι αποτέλεσε τελικά εύκολο στόχο, μιας και η υποχώρηση της νέας Τουρκικής Λίρας έναντι του Ευρώ δεν ήταν ικανή για να ανακόψει το τουριστικό ρεύμα εξ ανατολών.

Στην πλειονότητά τους οι επισκέπτες ήταν κάτοχοι πράσινων διαβατηρίων αλλά δεν ήταν λίγοι και οι κάτοχοι των κόκκινων διαβατηρίων που παρά το κόστος και τη γραφειοκρατική διαδικασία τελικά πήραν την απόφαση να περάσουν το διήμερο στη Χίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ενδιαφέρον των Τούρκων επικεντρώνεται στο χιώτικο καρναβάλι της Μόστρας Θυμιανών, που την τελευταία 5ετία αποτελεί μόνιμο πόλο έλξης για Τούρκους από διάφορες πόλεις της Τουρκίας όπως τη Σμύρνη, τον Τσεσμέ, τα Αλάτσατα, το Κουσάντασι και την Προύσα.

Πηγή: politischios

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης