Μαζική δολοφονία αδέσποτων ζώων στη Λαμία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018, 11:55
Μαζική δολοφονία αδέσποτων ζώων στη Λαμία
Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας οι κάτοικοι των οδών Κισσάβου και Γερμανού Δημάκου στη νότια Λαμία.Όχι ένα, αλλά τρία δηλητηριασμένα σκυλιά κείτονταν στο έδαφος με αφρούς στο στόμα, δείγμα του βασανιστικού θανάτου που τους επιφύλαξε κάποιο ανθρωποειδές που τα τάισε με φόλα.Στο σημείο βρέθηκε τόσο η αστυνομία που σχηματίζει δικογραφία, αφού η πράξη διώκεται αυτεπάγγελτα όπως προβλέπει ο νόμος, όσο και η αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Αγγέλα Μπαρτσιώκα.Συνεργείο του δήμου φρόντισε να περισυλλέξει τα άτυχα ζώα, τα οποία εστάλησαν για νεκροψία στο δημοτικό κτηνιατρείο.Η Στέλλα, ο Μαξ το κυνηγόσκυλο και η Ρόζα ήταν τρία σκυλάκια άκακα, που όχι απλώς δεν ενοχλούσαν κανέναν, αλλά ήταν συντροφιά της γειτονιάς που τα τάιζε και τα πρόσεχε κάνοντάς τους και τις απαραίτητες αποπαρασιτώσεις και φυσικά τα εμβόλια. Μοναδική τους «αμαρτία», ότι δεν μπορούσαν να ζήσουν μέσα σε διαμερίσματα. Όπως μας έλεγε χαρακτηριστικά ο άνθρωπος που είχε αναλάβει την προστασία της Στέλλας, μέσα στο διαμέρισμα έτρεμε, όπως φοβόταν και τις σκάλες, γι' αυτό και της είχε σπιτάκι στο γκαράζ.Οι βόλτες της ήταν αποκλειστικά στο τετράγωνο του σπιτιού της, εκεί όπου βρέθηκε νεκρή δίπλα στον δρόμο έχοντας φάει τη δηλητηριασμένη τροφή.

Εντός του οικοπέδου που έχει στο σημείο ο δήμος 10 μέτρα πιο μακριά βρέθηκε ο Μαξ, ενώ σε μια απόσταση 10 μέτρων εντοπίστηκε και η Ρόζα.

Αυτό, μάλιστα, προβληματίζει και τους ανθρώπους της Φιλοζωικής, καθώς ο δολοφόνος ίσως έχει σκορπίσει παντού τη δηλητηριασμένη τροφή, θέτοντας σε κίνδυνο ζώα κι ανθρώπους.

Ο μοναδικός της παρέας που γλύτωσε ήταν ο Ρίκο.Τον έσωσε το γεγονός ότι ήρθε χορτάτος από διπλανή γειτονιά. Ήταν αυτός που πρωτοβρήκε νεκρή τη φίλη του, τη Στέλλα, και έμεινε από πάνω της περιμένοντας βοήθεια από τους ανθρώπους.
Πηγή: lamiareport.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018, 13:23