Μαζική προσέλευση στα σύσσιτια του δήμου Ρεθύμνης

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011, 12:18
Μαζική προσέλευση στα σύσσιτια του δήμου Ρεθύμνης
Στο Ρέθυμνο περίπου 270 άνθρωποι στρέφονται καθημερινά στα συσσίτια, προκειμένου να καλύψουν μια από τις βασικότερες ανθρώπινες ανάγκες για επιβίωση.

Ανησυχία δε προκαλεί το γεγονός ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σιτίζονται με αυτόν τον τρόπο, είναι σημαντικά αυξημένος τους τελευταίους μήνες. Στα μέσα του 2010, οι μερίδες φαγητού έφταναν περίπου τις 210, ενώ τώρα ξεπερνούν τις 270.

Σε ποιά σημεία γίνεται η διανομή φαγητού

Το ένα συσσίτιο βρίσκεται στην Κυρία των Αγγέλων και καθημερινά σιτίζονται περίπου 50 παιδιά. Το δεύτερο βρίσκεται σε χώρο έναντι της εκκλησίας Αγίας Βαρβάρας, όπου μοιράζεται φαγητό κυρίως σε οικογένειες, άπορους και άστεγους. Το τρίτο συσσίτιο βρίσκεται στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίου, όπου καθημερινά ετοιμάζονται 171 μερίδες φαγητού, για πολύτεκνες οικογένειες, συνταξιούχους και φοιτητές.

Στα συσσίτια, που αποτελούν κυρίως πρωτοβουλία της Εκκλησίας, προσέρχονται άνθρωποι όλων των ηλικιών αλλά και εθνοτήτων, ενώ ολοένα και αυξάνεται το ποσοστό ντόπιων Ρεθυμνιωτών, που αδυνατούν να καλύψουν μόνοι τους τα έξοδα διατροφής και στρέφονται στη δημόσια βοήθεια.

Πηγή: Flashnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011, 12:18