Προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση των εργασιών περάτωσης των κοινόχρηστων χώρων και των κοιτώνων φιλοξενίας στο «Σπίτι του Ηθοποιού», προϋπολογισμού 992.000 ευρώ υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και η πρόεδρος τους Ιδρύματος Άννα Φόνσου.

Το ποσόν θα διαθέσει η Περιφέρεια από ίδιους πόρους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σκοποί του ιδρύματος, το οποίο στεγάζεται σε 6όροφο κτίριο, στα Κάτω Πατήσια (οδός Παναθηναίων 1)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βασικές υπολειπόμενες εργασίες, περιλαμβάνουν οικοδομικές εκκρεμότητες και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, ενώ το κτίριο περιλαμβάνει ένα υπόγειο με αμφιθέατρο για πολιτιστικές εκδηλώσεις και δεύτερο για βοηθητικούς χώρους.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, κατά την υπογραφή της σύμβασης με την οποία «το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης», όπως είπε, χαρακτήρισε «συγκινητική» την ημέρα. «Γιατί για το Σπίτι του Ηθοποιού, η κα Φόνσου και άλλοι, έχουν καταθέσει ψυχή και πολύ κόπο επί πολλά χρόνια». Σε λίγο καιρό, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης «θα έχουν το δικό τους σπίτι κι εμείς με τη σειρά μας θα έχουμε κάνει αυτό που πραγματικά πιστεύουμε. Γιατί ο πολιτισμός και η τέχνη είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον καλλιτέχνη, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα δοκιμάστηκε και παρέμεινε όρθιος. Στην Περιφέρεια Αττικής στηρίζουμε με πράξεις τους ανθρώπους του πολιτισμού και της Τέχνης, αναγνωρίζοντας την σπουδαία προσφορά τους, αλλά και τις ανάγκες τους».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Ιδρύματος και ηθοποιός Α. Φόνσου, ευχαρίστησε την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη «που πίστεψε στο έργο μας και σήμερα υπογράψαμε την προγραμματική, σε μια ημέρα που θα γιορτάζουμε σαν μια ημέρα γιορτής των ηθοποιών». Το έργο αυτό, πρόσθεσε, θα δώσει την ευκαιρία να φιλοξενηθούν πολλοί ηθοποιοί, να παίξουν στο μικρό θεατράκι νέοι ηθοποιοί, να φτιαχτεί ένα μικρό θεατρικό μουσείο και αυτή η υποβαθμισμένη για πολλούς, γειτονιά να αποκτήσει περισσότερο φως, το οποίο χρειάζονται οι άνθρωποι της».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης