Νίκος Μαζαράκης, Επιστημονικός Συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Άστατο καιρό θα συναντήσουν οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα που θα επιστρέψουν αυτό το Σαββατοκύριακο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Tο Σάββατο, η μέρα θα αρχίσει με καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες θα δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες πάνω από τις ορεινές ηπειρωτικές περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ανοιξιάτικες μπόρες θα επηρεάσουν κυρίως τη Μακεδονία και την Ήπειρο, ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στη Νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Την Κυριακή, τα φαινόμενα θα είναι πιο γενικευμένα και θα επηρεάσουν κατά τις θερμές ώρες της ημέρας εκτός από τα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας και τις ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα Δωδεκάνησα και κυρίως στη Ρόδο.

Στο Αιγαίο, όσοι επιστρέψουν με τα πλοία δεν θα συναντήσουν ιδιαίτερα προβλήματα, παρά το γεγονός ότι και τις δύο ημέρες οι βόρειοι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 5-6 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θερμοκρασίες δεν θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθούν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 19 – 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 18 – 20 βαθμούς.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα είναι σε γενικές γραμμές καλός με αρκετή ηλιοφάνεια και μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια του νομού το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης