Με δαπάνη του Δήμου Χανίων η ταφή του Εμμανουήλ Κριαρά

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014, 14:59
Με δαπάνη του Δήμου Χανίων η ταφή του Εμμανουήλ Κριαρά
Με δαπάνη του Δήμου Χανίων θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή Ακρωτήρι η ταφή του Εμμανουήλ Κριαρά, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Η σορός του θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 11.00 το πρωί για προσκύνημα, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Χανίων η ταφή του θα γίνει στο χωριό Στέρνες Ακρωτηρίου Χανίων την Τετάρτη 27 Αυγούστου στις 18.30, σύμφωνα με την επιθυμία του εκλιπόντος.

Η σορός του Εμμανουήλ Κριαρά θα φθάσει στις 16.30 το μεσημέρι της Τετάρτης στο αεροδρόμιο Χανίων, όπου θα την υποδεχθούν αντιπροσωπεία του δήμου, εκπρόσωποι φορέων, συγγενείς, συμπολίτες, μαθητές και φίλοι του Εμμανουήλ Κριαρά.

Από εκεί θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Στερνών (στις 17.00) για προσκύνημα και αποχαιρετισμό. Από τις 18.15 έως τις 18.30 ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Χανίων θα ψάλει εκκλησιαστικά τροπάρια.

Στις 18.30 θα γίνει ο αποχαιρετισμός στον Εμμανουήλ Κριαρά από την εκκλησία, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα και την οικογένειά του.

Στις 19.15 θα γίνει ο ενταφιασμός στον τάφο που του έχει παραχωρήσει ο Δήμος Χανίων στο Κοιμητήριο Στερνών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Χανίων, η μεταφορά της σορού του Εμμανουήλ Κριαρά από τη Θεσσαλονίκη και η ταφή του θα γίνουν δημοτική δαπάνη, ενώ από μέρους της οικογένειας, των συνεργατών και των φίλων του Εμμανουήλ Κριαρά γίνεται παράκληση να μην κατατεθούν στεφάνια. Τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά θα μπορούσαν να κατατεθούν σε προνοιακά και κοινωνικά ιδρύματα.

Στο μεταξύ, η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, που ήταν προγραμματισμένη για τις 14.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, λόγω της ταφής την ίδια ημέρα του διακεκριμένου ακαδημαϊκού, μετατίθεται για την Πέμπτη, στις 14.00, με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014, 14:59