Όλα τα σενάρια εξετάζουν οι ειδικοί προκειμένου να χαλαρώσουν περαιτέρω τα μέτρα ενόψει του Πάσχα για να μπορέσει ο κόσμος να ταξιδέψει στα χωριά. Σε περίπτωση που το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα, η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για να ανοίξει τις Περιφέρειες, χωρίς όμως να γίνει διάδοση του κορωνοϊού από πιθανόν νοσούντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ταξίδια από νομό σε νομό αναμένεται να επιτραπούν με δύο τρόπους: είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε με βεβαίωση self test. Πάντως την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις των επιστημόνων για το Πάσχα, όταν θα έχουν στη διάθεσή τους τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τετάρτη συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι προκειμένου να εκτιμήσουν τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Λαμβάνοντας υπόψη τους τα σημερινά δεδομένα, καθώς το σύστημα Υγείας δέχεται εδώ και καιρό σημαντική πίεση από τους βαριά νοσούντες με κορωνοϊό, μέλη της επιτροπής αλλά και γιατροί εκφράζουν αντιρρήσεις ως προς το άνοιγμα των περιφερειών. Ωστόσο πολλοί από τους ειδικούς λένε ότι, εάν τα λύματα δείξουν μείωση των κρουσμάτων όπως αναμένεται τις επόμενες ημέρες, τότε οι Περιφέρειες μπορούν να ανοίξουν και πάλι, υπό προϋποθέσεις.

Πρώτος τρόπος για να ταξιδέψουμε ίσως να είναι η χρήση του self test. Έτσι οι πολίτες που δηλώνουν αρνητικό αποτέλεσμα στην πλατφόρμα μπορούν να εκτυπώσουν το αντίστοιχο έγγραφο και με αυτό να ταξιδέψουν. Αυτό το έγγραφο θα το δείχνουν στις Αρχές, σε περίπτωση ελέγχου.

Δεύτερος τρόπος πιθανότατα να είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Δηλαδή, οι πολίτες που έχουν ολοκληρώσει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου θα μπορέσουν να ταξιδέψουν προς τις Περιφέρειες, αρκεί να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό του εμβολιασμού προκειμένου να το δείξουν στις Αρχές, εφόσον ζητηθεί.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης