Με δυσκολία οι εμβολιασμοί παιδιών στην Πάτρα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014, 15:38
Με δυσκολία οι εμβολιασμοί παιδιών στην Πάτρα
Σε χρονιά του... δράκου απειλεί να εξελιχθεί για χιλιάδες παιδιά στην Πάτρα και στην Αχαΐα το 2014 όσον αφορά το κρίσιμο θέμα των εμβολιασμών, καθώς μετά τις περικοπές του Υπουργείου Υγείας τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί επιτρέπουν τον εμβολιασμό 1 παιδιού στα 56!

Όπως αναφέρει το patrastimes, η εξέλιξη αυτή ισοδυναμεί το άνοιγμα της κερκόπορτας προκειμένου στην περιοχή να κάνουν την εμφάνισή τους έπειτα από δεκαετίες και να απειλήσουν ανθρώπινες ζωές -και μάλιστα παιδιών- ασθένειες όπως η μηνιγγίτιδα, η ηπατίτιδα β’, ο κοκίτης, ο διφθερίτης .

Στα όσα πλέον αβίαστα καταγράφονται στον χώρο της υγείας στην περιοχή ανήκει και η διαπίστωση πως ουσιαστικά γιατροί ή οι αρμόδιοι των υπηρεσιών υγείας ούτε λίγο ούτε πολύ καλούνται να διαλέξουν ποιο θα είναι κάθε φορά το 1 στα 56 παιδιά το οποίο θα έχει την τύχη να εμβολιαστεί δωρεάν!

Παράλληλα, από ιατρικούς κύκλους επισημαίνεται ότι η Πάτρα αλλά και ο νομός Αχαΐας στο σύνολό του κινδυνεύουν να αναδειχθούν σε περιοχές όπου οι γονείς λόγω οικονομικής αδυναμίας θα αναγκαστούν να αφήσουν το παιδί τους χωρίς εμβόλιο, ρισκάροντας άμεσα ή στο μέλλον το να βρεθούν αντιμέτωποι με βασανιστικά ερωτήματα σχετικά με την υγεία του και, πολύ περισσότερο, με τις ασθένειες από τις οποίες αυτό θα κινδυνέψει ή και θα προσβληθεί.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014, 15:57