Με μεγάλη συμμετοχή και οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στα Χανιά ο 1ος μαραθώνιος Κρήτης που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του μακαριστού ιεράρχη Ειρηναίου Γαλανάκη.

Ο μαραθώνιος, με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία της Δημοτικής αγοράς, πραγματοποιήθηκε στη διαδρομή Χανιά- Μάλεμε- Χανιά, μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Χανίων-Κισάμου, ενώ ταυτόχρονα μέσα στην πόλη πραγματοποιήθηκαν αγώνες 10 και 5 χιλιομέτρων, καθώς και αγώνας κοινωνικής προσφοράς 2,5 χιλιομέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους αγώνες συμμετείχαν περίπου 2.500 δρομείς εκ των οποίων οι 240 έλαβαν μέρος στη διαδρομή του μαραθωνίου.

Το νήμα του τερματισμού έκοψε πρώτος ο αθλητής Μανώλης Σηφάκης με χρόνο 2.45.26, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Τζοάννα Δουλγεράκη με χρόνο 3.39,23.

«Ήταν ένα φοβερό συναίσθημα. Τρέξαμε σε μια πολύ ωραία διαδρομή», δήλωσε αμέσως μετά τον τερματισμό ο πρώτος νικητής του μαραθωνίου ανδρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι που φέραμε σε πέρας ένα σημαντικό εγχείρημα. Τη διοργάνωση ενός μεγάλου αγώνα που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του μακαριστού ιεράρχη Ειρηναίου Γαλανάκη», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου δρομέων υγείας Γιώργος Αλογδιαννάκης.

Ο σύλλογος πριν από περίπου ένα χρόνο άρχισε τις διαδικασίες για τη διοργάνωση του 1ου μαραθωνίου Κρήτης με στόχο να εξελιχθεί ως θεσμός.

«Είναι μια εκδήλωση με αθλητικό και πολιτιστικό περιεχόμενο που προβάλει τα Χανιά και την Κρήτη», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, ενώ ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ότι η περιφέρεια στηρίζει όλες τις αθλητικές οργανώσεις του νησιού. «Πολιτισμός και αθλητισμός πάνε μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

Πριν την έναρξη του μαραθωνίου πραγματοποιήθηκε και μαραθώνια ποδηλατοδρομία.

Η τελετή για το άναμμα του βωμού του αγώνα πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία της Δημοτικής αγοράς. Την φλόγα μετέφεραν στο σημείο 200 λαμπαδηδρόμοι που ξεκίνησαν ταυτόχρονα από το χωριό Νεροχόρι, όπου γεννήθηκε ο μακαριστός ιεράρχης Ειρηναίος Γαλανάκης, και την Κίσαμο, στην οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών ως μητροπολίτης. Η τελετή έγινε υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου και τοπικών παραδοσιακών συγκροτημάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης