Δέκα τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτροκίνητα ποδήλατα παρέδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012. 

Η πράσινη πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, εγκαινιάζει μία νέα εποχή φιλικότερη προς το περιβάλλον, καθώς τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα θα χρησιμοποιηθούν αντί της μοτοσικλέτας για τις περιπολίες στις γειτονιές της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτελεί επίσης μία προτροπή και ενθάρρυνση προς τους πολίτες για την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης στην προστασία του περιβάλλοντος με τη χρήση αντί του ΙΧ αυτοκινήτου, εναλλακτικών μέσων για τις μετακινήσεις τους στον οικιστικό ιστό της πόλης.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας κατά την τελετή παράδοσης των ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων που θα χρησιμοποιηθούν αντί της μοτοσικλέτας για τις περιπολίες στις γειτονιές της πόλης.

Η ενέργεια αυτή, εντάσσεται στο σύγχρονο μοντέλο πράσινης ανάπτυξης που προωθεί ο Δήμος Αμαρουσίου, με την υλοποίηση συγκεκριμένων πρακτικών που αποσκοπούν στο σεβασμό, στην προστασία και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος, όπως είναι οι πράσινες διαδρομές στην πόλη, η κατασκευή ποδηλατοδρόμων, η διοργάνωση εκδηλώσεων εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στη τελετή παράδοσης υπογράμμισε τη νέα εποχή που σηματοδοτεί για την πόλη η χρήση ενός μη ρυπογόνου μοντέλου λειτουργίας από τη Δημοτική Αστυνομία.

«Στηρίζουμε δράσεις και ενέργειες φιλικές προς το περιβάλλον και προωθούμε την εναλλακτική, αθόρυβη πράσινη και φιλική μετακίνηση στην πόλη. Και η νέα πρωτοβουλία μας υπηρετεί τη φιλοσοφία του Δήμου Αμαρουσίου που ενθαρρύνει ένα νέο τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη και έχει στόχο να ξαναγίνει το Μαρούσι ένα προάστιο φιλικό και ανθρώπινο. Μέσα από το άθροισμα πολλών μικρών αλλά και μεγαλύτερων ενεργειών μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον καλύτερο για μας και τα παιδιά μας, γιατί η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Σταθούλης, Νικόλαος Πέππας, Νικόλας Αλεπούς, Βασίλης Κόκκαλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ευάγγελος Κάββαλος, Αθανάσιος Βελής, Δημήτρης Καμπούκος και ο Ειδικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Μπάρλας.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης