Φωτογραφίες: Γιώργος Δαγαλάκης

«Όταν του είπα ότι δεν θέλω να κάνω αυτή τη δουλειά, άρχισε να με χτυπάει με μανία σε όλο μου το σώμα. Με κλοτσιές, μπουνιές και χαστούκια με χτύπησε πολύ άσχημα και μου άφησε σημάδια σε όλο μου το κορμί. Επειδή δεν άντεχα άλλο το ξύλο, του είπα ότι θα πάω να δουλέψω, και μόνο τότε σταμάτησε να με χτυπάει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων η 28χρονη κοπέλα που για μεγάλο χρονικό διάστημα εκδιδόταν σε οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας. Όμως, δεν ήταν η μοναδική φορά που την κακοποιούσε μέχρι να υποκύψει και να κάνει 20 και 25 ραντεβού την ημέρα με άντρες έναντι πέντε ευρώ, τα οποία τις περισσότερες φορές δεν τα έπαιρνε.

Η εξιστόρηση της πρώτης μέρας στη «δουλειά» στον οίκο ανοχής είναι συγκλονιστική. «Ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα σε τέτοιο μαγαζί και ήμουν πολύ χάλια. Εκεί με πήρε η υπηρεσία που ήταν γυναίκα και μου έδειξε τους χώρους. Μετά μου είπε να βγάλω τα ρούχα μου για να ξεκινήσω σιγά, σιγά. Όταν έβγαλα τα ρούχα μου, η υπηρεσία είδε τα σημάδια από το ξύλο και έπαθε σοκ. Πήρε τηλέφωνο τον G… και του είπε ότι δεν μπορεί να με βγάλει για δουλειά έτσι όπως ήμουν. Σχεδόν κατευθείαν μπήκε μέσα ο G… και με κλότσησε γιατί νόμισε ότι έκανα παράπονα στην υπηρεσία». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο διαμέρισμα-φυλακή στο κέντρο της Αθήνας, ο 28χρονος Αλβανός, με το πλούσιο ποινικό παρελθόν, κρατούσε φυλακισμένη μια ακόμα κοπέλα, την οποία εξέδιδε. Ήταν και απέναντί της εξαιρετικά βίαιος, όπως είπε στους αστυνομικούς η νεαρή, που κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του. «Ενώ ήμουν στο σαλόνι και φόραγα τα ρούχα μου, άκουσα την άλλη κοπέλα να ουρλιάζει και να ζητάει βοήθεια. Είδα τον G… να τη χτυπάει πολύ άσχημα στο κεφάλι με μια αλυσίδα από αυτές που κλειδώνουμε τα μηχανάκια. Αφού βγήκε από το δωμάτιο τον ρώτησα γιατί τη χτύπησε και μου είπε να μη μιλάω γιατί θα μου κάνει χειρότερα».

Η λύτρωση για την 28χρονη, που είχε γνωριστεί με τον Αλβανό μέσω Facebook και της είχε υποσχεθεί ότι θα δουλέψει σε μια καφετέρια, ήρθε όταν αρρώστησε ο πατέρας της. «Πριν λίγες μέρες, μέσα στον Μάρτιο, ο πατέρας μου μπήκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο στο Πειραιά για να κάνει εγχείρηση. Εγώ ζήτησα από τον G… να με πάει για να το δω και αυτός δέχτηκε. Όμως, όταν φτάσαμε στο νοσοκομείο τσακωθήκαμε μέσα στο αυτοκίνητο και άρχισε πάλι να με χτυπάει. Επειδή εκείνη τη στιγμή φοβήθηκα πολύ για τη ζωή μου, άνοιξα την πόρτα και έτρεξα μακριά». Απευθύνθηκε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων και οργανώθηκε επιχείρηση για τη σύλληψη του 28χρονου Αλβανού και δύο ακόμα συνεργών του.

Στους οίκους ανοχής, που λειτουργούσαν ενώ είχαν σφραγιστεί από τον Δήμο Αθηναίων, βρέθηκαν και άλλες γυναίκες να εργάζονται. Ωστόσο, αρνήθηκαν να καταθέσουν στους αστυνομικούς, πιθανότατα λόγω του φόβου τους για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν την επόμενη μέρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης