Με πλακάτ και συνθήματα υποδέχθηκαν τον Τόσκα οι πρόσφυγες στη Χίο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, 19:12
Με πλακάτ και συνθήματα υποδέχθηκαν τον Τόσκα οι πρόσφυγες στη Χίο
Τη διάσταση αντίληψης μεταξύ των νησιωτικών κοινωνιών που βιώνουν και διαχειρίζονται το μεταναστευτικό ζήτημα και της κυβέρνησης, η οποία λαμβάνει τις σημαντικές αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο αποτύπωσαν τα λεγόμενα του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, κατά την αστραπιαία παρουσία του στο πρώην εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός.

Στην πρώτη του επίσκεψη στο Hotspot του νησιού, η οποία διήρκησε μετά βίας 15 λεπτά, ο Νίκος Τόσκας κατάφερε να διαπιστώσει μία κατάσταση διαφορετική από αυτή που βιώνουν οι Χιώτες, λέγοντας ότι αφενός ο σχεδιασμός προχωράει στη σωστή κατεύθυνση κι αφετέρου ότι οι κάτοικοι της Χίου δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Σημαντική λεπτομέρεια ότι απέφυγε εμμέσως να απαντήσει επί της ουσίας στα ερωτήματα που του έθεσαν οι δημοσιογράφοι.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ν. Τόσκα στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ., εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες διαδήλωσαν ανοιχτά κατά της απόφασης της Ελλάδας να τους επαναπροωθήσει στην Τουρκία.Πηγή: politischios.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, 19:16