Συνολικά 14 ενοίκια χρωστούν τα ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καθώς το παράρτημα στεγάζεται σε νοικιασμένο κτίριο.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία του κτιρίου, που είναι η ΕΔΗΚΑ (Εκθετήριο Δημοπρατήριο Γούνας Καστοριάς) ζητά από το ΤΕΙ να συμμορφωθεί σε τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων και να καταβάλλει το οφειλόμενο ποσό των περίπου 765.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής, αποφάσισε να προβεί σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, δίνοντας συγχρόνως εντολή στον νομικό σύμβουλο να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς ακινήτων του τεχνολογικού ιδρύματος.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για εκκρεμότητα μιάμισης δεκαετίας, καθώς το ΤΕΙ από το 1996 που ιδρύθηκε το παράρτημα της Καστοριάς και εγκαταστάθηκε στο κτίριο 3.000 τ.μ. της ΕΔΗΚΑ δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ενοίκιο.

Σε όλη αυτή την περίοδο οι δύο πλευρές πήγαν αρκετές φορές στα δικαστήρια, ενώ πολύ περισσότερες η ΕΔΗΚΑ απειλούσε το ΤΕΙ με έξωση, η οποία την τελευταία στιγμή ματαιωνόταν με πολιτικές παρεμβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη φορά η ιδιοκτήτρια εταιρία δεν απειλεί με έξωση, αφού κατασκευάστηκε καινούργιο, ιδιόκτητο και σύγχρονο κτίριο του ΤΕΙ, οπότε επίκειται μετακόμιση.

Διεκδικεί όμως τα ενοίκια, ενεργοποιώντας την διαδικασία του πλειστηριασμού αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από την αντίδικη πλευρά.

Σημειωτέον ότι το ενοίκιο «τρέχει» από το 1999 και όχι από το 1996, επειδή συνυπολογίζεται ένα ποσό που είχε πληρώσει το ΤΕΙ για την μετασκευή του κτιρίου, προκειμένου να μετατραπεί σε εκπαιδευτήριο.

Πηγή: ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης