Σε λαϊκές αγορές του Δήμου της Αθήνας στους Αμπελοκήπους, στο Παγκράτι, στο Κολωνάκι και στην Γκράβα βρέθηκε αυτήν την εβδομάδα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με την “Ανοιχτή Πόλη”, Νάσος Ηλιόπουλος και συνομίλησε με πολίτες και εμπόρους.

Πολλοί κάτοικοι της Αθήνας, στάθηκαν και συζήτησαν μαζί του για τα προβλήματα που τους απασχολούν αλλά και τις προτάσεις τους για μια “Αθήνα από την αρχή”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέρθηκε στην πιο πρόσφατη επίσκεψή του, στη λαϊκή αγορά της Γκράβας.

«Σήμερα, βρεθήκαμε στη λαϊκή αγορά της Γκράβας. Συζητήσαμε με τους ανθρώπους της περιοχής για όλες τις δυσκολίες που βιώνουν, για όλα όσα -για κάποιους άλλους- είναι μικρής σημασίας αλλά για τις ζωές των κατοίκων και για εμάς είναι ζητήματα αξιοπρέπειας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος θα έχει αύριο μια ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες, στον κινηματογράφο Oscar στα Κάτω Πατήσια, στις 11.00 π.μ. «Η Αθήνα είναι οι άνθρωποι της. Να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε μαζί την πόλη που θέλουμε από την αρχή» αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος στο κάλεσμά του .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H θέση του Νάσου Ηλιόπουλου για το δημόσιο θηλασμό

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του περιοδικού «Η Πόλη Ζει» για έναν δημόσιο διάλογο μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων σε διάφορα θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος, και αυτή την εβδομάδα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι (πλην του κ. Μπακογιάννη), τοποθετήθηκαν στο θέμα του δημόσιου θηλασμού.

«Ξεκινώ λέγοντας ότι στηρίζω εμφατικά κάθε πρωτοβουλία για την προώθηση μέτρων για τον δημόσιο θηλασμό. Αυτή η θέση μου σχετίζεται αφενός με τα ίδια τα οφέλη του θηλασμού -όπως αποτυπώνονται στις θέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – όσο με την ευρύτερη πεποίθησή μου ότι η ενοχοποίηση του σώματος – και δη του γυναικείου – συνιστά ένα συντηρητικό κατάλοιπο που πρέπει να το καταπολεμήσουμε στην καθημερινότητα της πόλης μας» αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος στην παρέμβασή του. «Η δική μας πρόταση, η πρόταση της Ανοιχτής Πόλης, για μια Αθήνα από την Αρχή περιλαμβάνει δύο στόχους: Δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων χώρων μητρικού θηλασμού σε δημόσια κτίρια (εκκινώντας προφανώς από τα δημοτικά) και μια επιθετική εκστρατεία απενοχοποίησης του δημόσιου θηλασμού» αναφέρει ο Ηλιόπουλος και υπογραμμίζει πως ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να υποβοηθήσει και να στηρίξει μια εκστρατεία ενημέρωσης σε συνεργασία με τις υπάρχουσες πρωτοβουλίες και φορείς όπως το Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης