Συνεχίζουν και αυτήν την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους γιατροί και φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, οι γιατροί απέχουν σήμερα και αύριο από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ), ενώ οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν ανακοινώσει ότι θα απέχουν από το σύστημα σήμερα και την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου οι γιατροί θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μαζί με όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, με βάση τις αποφάσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ–ΕΟΠΥΥ) και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ).

Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πρόνοια και ΕΚΑΒ, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, λόγω της συμμετοχής των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στη γενική απεργία.

Την ίδια ημέρα θα είναι κλειστά και τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, καθώς οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στην απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης