Σήμερα, Παρασκευή 28 Μαΐου αναμένονται οι νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της διάδοσης του Covid-19, καθώς από τη Δευτέρα 30 Μαΐου επανέρχονται περισσότερες δραστηριότητες που είχαν μπει σε αναστολή. Ειδικότερα, πρόκειται να ανοίξουν τα γυμναστήρια, τα κέντρα αισθητικής και οι χώροι δεξιώσεων. 

Πώς ανοίγουν τα γυμναστήρια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών, τα γυμναστήρια αναμένεται να επαναλειτουργήσουν με την υποχρέωση της διενέργειας ενός self test την εβδομάδα για εργαζομένους και αθλούμενους και υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας αυξημένης προστασίας. Παράλληλα, θα ισχύουν τα μέτρα που αφορούν σε τήρηση αποστάσεων και μέτρων υγιεινής, με έναν αθλούμενο ανά 10 τ.μ. και ανοιχτά παράθυρα, αλλά κλειστό κλιματισμό και χωρίς τη λειτουργία αποδυτηρίων. 

Τι λένε οι εισηγήσεις για λιανεμπόριο, δεξιώσεις και εκκλησίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί προτείνουν να επιτρέπεται στο λιανεμπόριο ένα άτομο ανά 25 τ.μ. χωρίς ανώτερο όριο και ότι από 15 Ιουνίου μπορεί να καταργηθεί το 50% στις λαϊκές αγορές. Επίσης, στις εκκλησίες θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τ.μ. Οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων αναμένεται να ξεκινήσουν με τους όρους που ισχύουν για τη λειτουργία της εστίασης, ήτοι χωρίς μουσική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης