Τετ α τετ , θα βρεθούν η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου με τη διάδοχό της στη θέση αυτή Ελένη Τουλουπάκη, τον ερχόμενο Μάρτιο , ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου Κακοδικίας, στο οποίο θα προεδρεύσει η προσφάτως ορισθείσα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Με την αγωγή που κατέθεσε η κ. Ράικου μαζί με το σύζυγό της, γιατρό στο επάγγελμα, το όνομα του οποίου ενεπλάκη, με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στο σκάνδαλο της Novartis, ζητείται συνολική αποζημίωση ύψους 300.000 από την κ. Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Ράικου καταλογίζει πρωτίστως στην κ. Τουλουπάκη πως ευθύνεται για τη διαρροή των επίμαχων πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας για το σύζυγό της, εμφανίζοντας τον να ελέγχεται στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για τη Novartis, καθώς το όνομα του περιλαμβάνεται στη λίστα των γιατρών που πήραν χρήματα από το φαρμακευτικό κολοσσό.

Την αγωγή κακοδικίας της Ελένης Ράικου χειρίζεται προσωρινά η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, ενώ τα μέλη του δικαστηρίου (εκτός της κ. Σακελλαροπούλου) θα κληρωθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης