Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιου του υπουργείου Παιδείας, θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για τους προϋπολογισμούς των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί, αύριο Παρασκευή, στη Βουλή. Τη Δευτέρα εισάγεται για επεξεργασία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, η οποία και θα αποφανθεί επί της πρότασης της κυβέρνησης να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δηλαδή την Τρίτη να έχει κιόλας ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία του κατεπείγοντος προκαλεί αντιδράσεις στα κόμματα. Ήδη ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος δηλώνει ότι το κόμμα του διαφωνεί με την επαναφορά της διαδικασίας του κατεπείγοντος και μάλιστα, όπως είπε, στην αρχή του νομοθετικού έργου, που σηματοδοτεί και ποια θα είναι η συνέχεια για τα νομοσχέδια που θα πιέζει η τρόικα να έρθουν στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει διατάξεις και για τον Οργανισμό λειτουργίας του Ιδρύματος Νεολαίας και τη Δια Βίου Μάθησης, όπως και διατάξεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης