Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης συνεχίζεται σήμερα η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Την περασμένη Δευτέρα, η εισαγγελέας της έδρας, έπειτα από μαραθώνια αγόρευση, πρότεινε την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων, κατά περίπτωση, ενώ αναφέρθηκε λεπτομερώς σε πτυχές της ομηρίας του επιχειρηματία που θεωρήθηκαν καθοριστικής σημασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ζήτησε η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλα άτομα, πέραν των 12 κατηγορουμένων, προκειμένου να αποδειχθεί ή όχι η εμπλοκή τους στη διοργάνωση και εκτέλεση του σχεδίου της απαγωγής.

Οι αγορεύσεις των συνηγόρων δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία. Πιθανότερο θεωρείται ότι η φάση αυτή θα διαρκέσει έως και την ερχόμενη Παρασκευή με καθημερινές συνεδριάσεις, γεγονός που μεταθέτει την απόφαση του δικαστηρίου για την επόμενη εβδομάδα.

Οι συνήγοροι των 12 κατηγορουμένων, οι οκτώ εκ των οποίων είναι ήδη προφυλακισμένοι, θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι οι εντολείς τους δεν βαρύνονται με την κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ώστε οι ποινές που θα τους επιβληθούν να είναι ευνοϊκότερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τελευταία συνεδρίαση ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της εισαγγελέως για τη δολιοφθορά που είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι στο αυτοκίνητο του γιου του επιχειρηματία ενόσω ο Μιχάλης Λεμπιδάκης βρισκόταν στα χέρια των απαγωγέων του. Λόγω αυτού του γεγονότος, η οικογένεια βρισκόταν σε καθεστώς φόβου, κάτι που δικαιολογεί το ότι ο ίδιος ο επιχειρηματίας δεν περιέγραψε τα πρόσωπα των ανθρώπων εκείνων που συμμετείχαν στην αρπαγή του, μολονότι δεν φορούσαν κουκούλες, όπως προέκυψε από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης