Με τον φόβο ότι ενδεχομένως να χτυπηθεί η περιοχή τους από ένα νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες ζουν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, ενώ μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Αθηνά».

Από σήμερα το πρωί στον δήμο Δαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας καταθέτουν σχετικές δηλώσεις οι κάτοικοι που έπαθαν ζημιές στα σπίτια τους, ζητώντας την κρατική αρωγή. Οι μεγαλύτερες από τις ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις που πλημμύρισαν έγιναν στο Αχλάδι, την Κοτσικιά, την Αγία Άννα και το Ψαροπούλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις οι κάτοικοι είδαν τα υπάρχοντά τους να βρίσκονται στην παραλία, καθώς εκεί οδηγήθηκαν από τους πλημμυρισμένους χειμάρρους που φούσκωσαν και έγιναν ποτάμια.

Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, τα συνεργεία της Πυροσβεστικής συνέχιζαν την άντληση υδάτων από υπόγεια και σπίτια, ενώ το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις θέλουν να επανέρχεται το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας – και μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση.

Την ίδια στιγμή, χωματουργικά μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις υποδομές και να επαναφέρουν την κυκλοφορία στους κατεστραμμένους δρόμους, ενώ ένα μεγάλο μέρος από το παραλιακό μέτωπο στην Αγία Άννα έχει διαλυθεί και μαζί του καταστράφηκαν και οι προσβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγχρόνως, έχουν αρχίσει παρεμβάσεις σε ορισμένους χειμάρρους που έφτασαν σε οριακό επίπεδο, θέλοντας με τον τρόπο αυτόν να προλάβουν πιθανές ζημιές από ένα νέο κύμα κακοκαιρίας.

 

Λάρισα: Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Δήμος Αγιάς

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, ζητά ο Δήμος Αγιάς της Λάρισας. Οι ζημιές από την έντονη βροχόπτωση είναι μεγάλες, ενώ μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν και σήμερα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Σημειώνεται πως τουλάχιστον 30 σπίτια έχουν πλημμυρίσει στα παράλια της Αγιάς, δρόμοι καταστράφηκαν, ενώ παρουσιάστηκαν και μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες του κάστανου.

 

Συνεχίζεται για έκτη ημέρα σήμερα η κακοκαιρία

Συνεχίζεται σήμερα, για έκτη ημέρα, η κακοκαιρία στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές και καταιγίδες αναμένονται μέχρι και απόψε, κατά κύριο λόγο σε Μακεδονία, Θράκη, Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο, Αιγαίο και Κρήτη.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τη Χαλκιδική και το Βόρειο Αιγαίο. Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται τόσο στην Αττική όσο και στην Εύβοια.

Από το βράδυ της Δευτέρας έως το πρωί της Τρίτης ισχυρά φαινόμενα και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά, στη Θράκη, στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία καθώς και στο Βόρειο Αιγαίο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης