Με τον Κύπριο ομόλογο του, Άντρο Καραγιάννη από τη Δερύνεια, συναντήθηκε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν για την καθημερινότητα στους δήμους τους, τις ευκολίες και δυσκολίες που συναντούν, τις ομοιότητες και τις διαφορές που έχουν οι δύο δήμοι αλλά και το δραστικό ρόλο που έχει ο πολιτισμός και η εκπαίδευση στην ένωση των δύο πόλεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καραγιάννης τον οποίο συνόδευσε ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων Ματθαίος Φραντζεσκάκης, βρίσκεται στα Χανιά, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 9ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, δεδομένου ότι το δημοτικό σχολείο Δερύνειας Β’, το οποίο σε συνεργασία με το δημοτικό σχολείο Παζινού Χανίων, έχουν δημιουργήσει το ντοκιμαντέρ «Ξετυλίγοντας το κουβάρι. 47 χρόνια μετά».

Το ντοκιμαντέρ που αφορά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο 47 χρόνια μετά, προβλήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Chania Film Festival. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Σημανδηράκης προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο στον δήμαρχο Δερύνειας τη βιογραφία του Ελ. Βενιζέλου, ενώ παράλληλα δέχθηκε ένα συμβολικό χειροποίητο δώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης