Βίντεο/Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Το εγκληματικό εμπόριο ελπίδας σε απελπισμένους ασθενείς φέρνει σήμερα αντιμέτωπο με τον ανακριτή τον 47χρονο ψευτογιατρό, που κατηγορείται πλέον για τον θάνατο τριών ανθρώπων -μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά-, τους οποίους φέρεται να εξαπάτησε με την υπόσχεση πως θα τους κάνει καλά από τις ανίατες ασθένειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συστηνόμενος ως διακεκριμένος επιστήμονας με λαμπρές σπουδές και υψηλές γνωριμίες, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, φέρεται πως τουλάχιστον από το 2016 είχε στήσει την πιο κερδοφόρα επιχείρηση, εκμεταλλευόμενος την αγωνία και την απόγνωση των ασθενών, αφού τους έπειθε να σταματήσουν τη φαρμακευτική τους αγωγή και να ακολουθήσουν τις δικές του «εναλλακτικές» πρακτικές για την πλήρη ίασή τους από τις ανίατες ασθένειες που αντιμετώπιζαν.

Δείτε το βίντεο κατά τη μεταφορά του στον ανακριτή

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Με το όνομα «Νίκος Κοντός», ο 47χρονος προσέγγιζε τα υποψήφια θύματά του ακόμα και σε μοναστήρια, όπου κατάφερνε, σύμφωνα με τη δικογραφία, να κερδίζει την εμπιστοσύνη τους, αφού τους παρουσιαζόταν ως άνθρωπος του Θεού, με επαφές στο  Άγιο Όρος, το Πατριαρχείο και το Βατικανό. Έτσι μπορούσε να κάμψει τη δυσπιστία τους και να τους εξαπατήσει υποστηρίζοντας πως με τα δικά του «ψευτοφάρμακα» θα είχαν το αποτέλεσμα που επιθυμούσαν. Ωστόσο, σύμφωνα με τις αρχές, η «θεραπεία» των πέντε μηνών που υποσχόταν με βότανα, τα οποία προμηθευόταν από κατάστημα στο Πήλιο, προκαλούσε ραγδαία επιδείνωση στην υγεία των ασθενών και στο τέλος τον θάνατο.

Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται ότι δεν δίσταζε ακόμα και να αναλαμβάνει τον συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές. Αν και εμφανιζόταν χωρίς ιατρική μπλούζα, έδινε τα ραντεβού με τους ασθενείς σε μεγάλα ιατρικά κέντρα για να γίνεται πιστευτός, είτε λόγω… χρόνου, όπως τους έλεγε, σε ξενοδοχεία και καφετέριες. Άλλοτε πάλι παρουσιαζόταν ως συνοδός ασθενών σε χώρους ιδιωτικών ιατρείων ή σε καφετέριες και ξενοδοχεία.   

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 47χρονος προέβαινε στην εκτίμηση-αξιολόγηση εξετάσεων με τη συναίνεση των ασθενών να του αποστέλλουν τα αποτελέσματα. Μάλιστα δεν επιβεβαίωνε τις γνωματεύσεις των άλλων γιατρών και χορηγούσε τα δικά του «φάρμακα» σε ενέσιμη μορφή λέγοντας ότι είναι εξιδεικευμένα σκευάσματα από την Ελβετία.

Η επαφή του κατηγορούμενου με τη Δικαιοσύνη δεν είναι η πρώτη, καθώς στο παρελθόν φαίνεται να είχε βρεθεί ξανά υπόλογος για απατηλές ενέργειες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης