Με χιόνια και τσουχτερό κρύο τα Θεοφάνια

Με χιόνια και τσουχτερό κρύο τα Θεοφάνια
Με χιόνια, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, βοριάδες και τσουχτερό κρύο θα γιορτάσουμε φέτος τα Θεοφάνια.

Η σταδιακή αλλαγή του καιρού αναμένεται από αύριο το βράδυ από τη Βόρεια Ελλάδα, με βροχές, που σταδιακά θα μετατραπούν σε χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα πέσει αρχικά δύο με τρεις βαθμούς, ωστόσο με την επικράτηση βόρειων ανέμων, έντασης έξι με επτά μποφόρ, τα ξημερώματα της Κυριακής, το κρύο θα γίνει πιο τσουχτερό.

Την Κυριακή η μεταβολή του καιρού θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα, με χιόνια στις περισσότερες πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με υψόμετρο πάνω από 200 μέτρα και χιονόνερο σε παραθαλάσσια σημεία. Τα χιόνια θα κάνουν παράλληλα την εμφάνισή τους στα ορεινά των νησιών του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Δεν αποκλείεται την Κυριακή να χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο γύρω από την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Χιόνια φαίνεται πως θα δούμε στην Πεντέλη, στην Πάρνηθα, ακόμα και στη Μαλακάσα.

Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει την Κυριακή στην Αττική έως τους έξι με επτά βαθμούς Κελσίου στα βόρεια του νομού και τα ξημερώματα της Δευτέρας θα είναι λίγο πάνω από τους μηδέν βαθμούς, με την αίσθηση ωστόσο του κρύου να είναι πολύ πιο έντονη, λόγω των βόρειων ανέμων.

Τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν το βράδυ της Κυριακής στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο και στη συνέχεια θα σταματήσουν, ωστόσο τη Δευτέρα θα παραμείνουν οι βοριάδες και το τσουχτερό κρύο.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013, 15:14