Ούτε για μία στιγμή δεν αφαίρεσαν τις χειροπέδες από τα χέρια της Τουρκάλας Gulaferit Unsal οι οπλισμένοι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που τη συνόδευαν στον Άρειο Πάγο, όπου συζητήθηκε το αίτημα για την έκδοσή της στη Γερμανία, γεγονός που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η συνεχής παρουσία των πάνοπλων ανδρών της Αντιτρομοκρατικής αλλά και οι χειροπέδες που έφερε η Τουρκάλα σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ξάφνιασαν τους πάντες, αφού αποτελεί γεγονός πρωτοφανές στον Άρειο Πάγο. Μόνο μετά την έντονη διαμαρτυρία του συνηγόρου της, οι αστυνομικοί δέχτηκαν απλώς να φορέσουν τις χειροπέδες με τα χέρια εμπρός, αντί πισώπλατα, όπως αρχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα ζητήσει να ερευνηθεί το θέμα, καθώς απαγορεύεται να είναι ο κατηγορούμενος με χειροπέδες μέσα στη δικαστική αίθουσα. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, το 5ο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε με πλειοψηφία 4-1 την έκδοση της Gulaferit Unsal στη Γερμανία, υπό τον όρο όμως να μην εκδοθεί στη συνέχεια στην Τουρκία ή σε τρίτη χώρα.

Οι εις βάρος της κατηγορίες αφορούν στη διοργάνωση εκδηλώσεων και τη συγκέντρωση χρημάτων δήθεν για την ενίσχυση της οργάνωσης DHKP-C, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική στην Τουρκία. Η ίδια, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες.

Την αντίθεσή του στην έκδοσή της στη Γερμανία έχει εκφράσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, τονίζοντας ότι είναι αόριστες οι πράξεις για τις οποίες ζητείται η έκδοσή της.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης