Λύση στο πρόβλημα της καθημερινής μετακίνησης τριών μαθητών από το νησί Τρίκερι προς το σχολείο τους και αντίστροφα έρχεται να προσφέρει η ΔΕΗ με χορηγία της.

Η εταιρεία στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς και μετά τις διαστάσεις που έλαβε – μέσα από εκτενή δημοσιεύματα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ – ο «αποκλεισμός» τριών μαθητών, οι οικογένειες των οποίων πληρώνουν από την τσέπη τους έως και 175 ευρώ την εβδομάδα για να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, θα καλύψει με χορηγία το ποσό των 5.500 ευρώ, που απαιτείται για την καθημερινή μετακίνηση των μαθητών από το νησί προς το σχολείο και αντίστροφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση της ΔΕΗ να είναι εκείνη που θα καλύψει το κόστος της καθημερινής μεταφοράς για τους τρεις μαθητές στο Τρίκερι κοινοποιήθηκε γραπτώς στο Δήμο Νοτίου Πηλίου και έκτοτε αναζητείται τρόπος για την εκταμίευση των χρημάτων. Σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο του Δημάρχου, Θανάση Πανουή, η χορηγία δεν μπορεί να μπει στα δημοτικά ταμεία, καθώς στη συνέχεια δεν μπορεί να εκδοθεί ένταλμα πληρωμής ούτε μέσω Δήμου ούτε μέσω σχολικής επιτροπής, δεδομένου ότι από το Νόμο δεν έχουν αρμοδιότητα για τις μαθητικές μεταφορές.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου βρίσκεται σε συνεργασία με το νομικό τμήμα της ΔΕΗ προκειμένου τα χρήματα να κατατεθούν είτε απευθείας στον ανάδοχο είτε στα ταμεία της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας.

Εκτιμάται δε ότι είναι ζήτημα ημερών να σταματήσει η οικονομική… αιμορραγία των δύο οικογενειών από το Τρίκερι, που καταβάλλουν τεράστια ποσά κάθε εβδομάδα, για να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόβλημα που προέκυψε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν στάθηκε δυνατό να λύσει κανένας φορέας. Το δρομολόγιο για τη μεταφορά των μαθητών από το νησί προς το Τρίκερι κρίθηκε άγονο και δεν καλύπτεται οικονομικά από το πρόγραμμα μαθητικών μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Ο ιδιοκτήτης θαλάσσιου ταξί θα αμειβόταν προς 18,20 ευρώ την ημέρα, όταν μόνο τα έξοδα για την υποχρεωτική ασφάλισή του αλλά και το πετρέλαιο για να κινηθεί το σκάφος ξεπερνούν τα 45 ευρώ την ημέρα! Μάλιστα η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας είχε ανακοινώσει ότι ο Νόμος της δένει τα χέρια.

Από πλευράς Δήμου Νοτίου Πηλίου, επιχειρήθηκε το ποσό να καλυφθεί μέσα από τα δημοτικά ταμεία, αλλά η έγκριση του εντάλματος κόλλησε στον επίτροπο και στη συνέχεια οι πρωτοβουλίες του δήμου, περιορίστηκαν σε επίπεδο… αλληλογραφίας.

Ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των σχολικών μαθημάτων και μέχρι η χορηγία της ΔΕΗ να δώσει λύση στο πρόβλημα, κάθε εβδομάδα η οικογένεια μαθητή που φοιτά στην α’ λυκείου καταβάλλει 100 ευρώ για να μεταφέρεται το παιδί από το νησί Τρίκερι στο Τρίκερι, ενώ η οικογένεια δύο μαθητών του δημοτικού πληρώνει αντίστοιχα κάθε εβδομάδα 175 ευρώ. Ήδη για τον πρώτο μήνα μαθημάτων, τα έξοδα για τις δύο οικογένειες έχουν φθάσει στο ποσό των 1.100 ευρώ.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Ταχυδρόμος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης