«Μέθυσαν» τους Γερμανούς με κρητικά κρασιά

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013, 12:30
«Μέθυσαν» τους Γερμανούς με κρητικά κρασιά
Το χρυσό μετάλλιο στις προτιμήσεις των Γερμανών κέρδισαν τα κρασιά της Κρήτης, τα οποία πέτυχαν σημαντικότατες διακρίσεις στον διαγωνισμό Greek Wine Awards 2013, που πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Φεβρουαρίου στο Bad Durkheim, της Γερμανίας, καθώς απέσπασαν 21 μετάλλια για την ποιότητα και την παρουσία τους.

Όπως επισημάνθηκε σε εκδήλωση που έλαβε χώρα σε οινοποιείο των Χανίων για τις βραβευμένες ετικέτες, τα κρασιά της Κρήτης απέδειξαν ότι κατέχουν υψηλές θέσεις στις προτιμήσεις, αφού συνδυάζουν την ποιότητα και τις ανταγωνιστικές τιμές.

Ο πρόεδρος του δικτύου οινοποιών Κρήτης Νίκος Μηλιαράκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την κρητική παρουσία στον διαγωνισμό. «Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο κρητικός αμπελώνας έχει κάνει σημαντικά άλματα. Αυτό, όμως, πρέπει να το προωθήσουμε προς τα έξω, για να το μάθει περισσότερος κόσμος. Έτσι, η πρωτοβουλία που είχε παρθεί για να δουλέψουμε συλλογικά ως ομάδα οινοποιών σε επίπεδο Κρήτης, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, ήταν το εργαλείο ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε αυτόν τον σκοπό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα μετάλλια που κατακτήθηκαν συνολικά, από τα οινοποιεία της Κρήτης, έχουν ως εξής:

- ερυθρά κρασιά: ένα μεγάλο χρυσό, τρία χρυσά, έξι ασημένια

- λευκά κρασιά: ένα χρυσό, έξι ασημένια και δύο χάλκινα

- ροζέ κρασιά: ένα χρυσό.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013, 13:51