Καταδίωξε αυτοκίνητο, πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό και ανέθεσε σε πολίτη να υποβάλει τους «υπόπτους» σε σωματική έρευνα. Και όλα αυτά, ενώ ήταν σε κατάσταση μέθης και εκτός υπηρεσίας.

Ο λόγος για έναν 45χρονο αρχιφύλακα, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδος, ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό συνέβη στη νέα εθνική οδό Πύργου-Πατρών. Ο αστυνομικός μόλις είχε τελειώσει την υπηρεσία του και κατευθυνόταν προς το σπίτι του, όταν στην περιοχή του Μαραθιά εντόπισε ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα που τα θεώρησε «ύποπτα». Πάτησε γκάζι και ξεκίνησε την καταδίωξη, όντας βέβαια, όπως παραδέχτηκε αργότερα, υπό την επήρεια αλκοόλ…

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ένας 53χρονος άνδρας από τη Δήμητρα Ηλείας, και η 46χρονη αδελφή του, φοβούμενοι ότι τους καταδιώκει κακοποιός -καθώς ο αστυνομικός ούτε στολή φορούσε, ούτε αυτοκίνητο της αστυνομίας οδηγούσε- ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει.

Ο αρχιφύλακας, από την πλευρά του, ζήτησε ενισχύσεις από την Άμεση Δράση μέσω του κινητού του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από μερικά χιλιόμετρα, οι «ύποπτοι» βρήκαν καταφύγιο σε ένα πρατήριο βενζίνης, όπου ο… σερίφης, απειλώντας τους με το υπηρεσιακό του όπλο, έκανε ο ίδιος σωματικό έλεγχο στον 53χρονο και ανέθεσε σε μια υπάλληλο να ψάξει την αδελφή του!

Παρά τη… σούρα του, όταν διαπίστωσε ότι οι «ύποπτοι» δεν είχαν διαπράξει τίποτε κακό, τους άφησε να φύγουν. Στο μεταξύ, όμως, έφτασαν στο σημείο περιπολικά της Ασφάλειας και του ΑΤ Γαστούνης, που εντόπισαν τον πιστολέρο και τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι πράγματι έλειπαν δύο κάλυκες από το υπηρεσιακό του περίστροφο. Ο αστυνομικός φέρεται να παραδέχτηκε ότι είχε πυροβολήσει για εκφοβισμό! Το αλκοτέστ απέδειξε και κάτι ακόμη: ότι είχε πιει μερικά ποτηράκια παραπάνω.

Αφού συνελήφθη στα πλαίσια του αυτόφωρου, στη συνέχεια ο 45χρονος «σερίφης» αφέθηκε ελεύθερος, έχοντας σχηματιστεί εναντίον του δικογραφία για αυθαίρετη χρήση υπηρεσιακού όπλου, από την Αστυνομικό Διεύθυνση Ηλείας.

Με εντολή της εισαγγελέως διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, ενώ ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης