Εκπνέει σήμερα το άτυπο τελεσίγραφο που επέδωσαν ακροδεξιές ομάδες σε μετανάστες που ζουν στη Νίκαια, ανθρώπους του μόχθου που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχετε μια εβδομάδα να κλείσετε τα μαγαζιά σας, να τα μαζέψετε και να φύγετε» ήταν το ξενοφοβικό μήνυμα πριν από λίγες ημέρες προς τους μετανάστες. Ο κλοιός σφίγγει γύρω από τους μετανάστες καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Π. Κωνσταντίνου, παρατηρείται η αγαστή συνεργασία μεταξύ της τοπικής αστυνομίας και ατόμων με ακροδεξιές πεποιθήσεις. Ωστόσο, όπως ανέφερε οι μετανάστες δεν θα εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους και θα αντιμετωπίσουν τους κινδύνους.

Οι καταγγελίες για συνεργασία αυξάνονται με γεωμετρική ακρίβεια τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που τονίζει με κάθε ευκαιρία ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, Τζαβέντ Ασλάμ: «θέλω να καταγγείλω τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία. Η αστυνομία στηρίζει και καλύπτει τη Χρυσή Αυγή στα εγκλήματα που αυτή διαπράττει εναντίον μας. Σήμερα είναι εδώ εκατοντάδες αστυνομικοί. Όταν χτυπάνε τους μετανάστες, που είναι η αστυνομία; Εκείνοι τους βοηθούν να αποχωρούν. Γιατί; Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους Αριστερούς που είναι πάντα δίπλα μας», είπε στο zougla.gr κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της περασμένης Πέμπτης στη Νίκαια.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή του ΚΕΕΡΦΑ, ο οποίος υποστηρίζει ότι μία μόλις ημέρα μετά την αντιρατσιστική κινητοποίηση, στήθηκε μία… κοινοπραξία τρομοκράτησης των μεταναστών από την Χρυσή Αυγή και την αστυνομία. Καταγγέλλει ένα τυφλό, βάναυσο πογκρόμ κατά των μεταναστών, με εφόδους στα σπίτια τους, ξυλοδαρμούς και απειλές, «διευκολύνσεις» ακροδεξιών από την αστυνομία και συλλήψεις καθώς και ξυλοδαρμούς μεταναστών από αστυνομικούς, αλλά και προσπάθεια τρομοκράτησης τους με το επιχείρημα της ύπαρξης φωτογραφικού υλικού από τη συμμετοχή τους σε αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε τι κατήγγειλε στη zougla.gr ο κ. Κωνσταντίνου σχετικά με περιστατικό επίθεσης κατά μεταναστών:

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

«Η ΕΛ.ΑΣ. όχι μόνο δεν βρήκε τους γνωστούς νεοναζί που εισέβαλαν σε σπίτι μεταναστών στη Νίκαια τραυματίζοντας τρεις αλλά εντόπισε την ομάδα που συμπαραστάθηκε στους μετανάστες που δέχτηκαν την επίθεση και τους παρέπεμψε για παράνομη είσοδο στη χώρα. Φαίνεται ότι το επιχειρησιακό τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. μάλλον έχει ανοιχτή γραμμή με τους νεοναζί της περιοχής και το Α.Τ. Νίκαιας. Με απίστευτη ταχύτητα και χωρίς παρουσία δικηγόρου καταδικάστηκαν σε 12μηνη φυλάκιση και 2.000 ευρώ πρόστιμο για παράνομη είσοδο στη χώρα με τριετή αναστολή.

Η παραπομπή των μεταναστών από το ΑΤ Νίκαιας έγινε φανερά για λόγους καταστολής της κινητοποίησης ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις που κλιμακώθηκε με το μαζικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο . Αντίθετα, οι νεοναζί φίλοι τους έχουν πλήρη κάλυψη στις επιθέσεις αφού η Αστυνομία φροντίζει για την ασφαλή αποχώρηση τους από τα σημεία επιθέσεων για πολλοστή φορά!

Η ίδια τακτική εφαρμόστηκε από το ΑΤ Νίκαιας και πριν από ένα χρόνο σε ανάλογο περιστατικό ρατσιστική επίθεσης».

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας-Κωσταντίνα Παπατσάκωνα-Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης