Πέντε μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα για την περιοχή της Βόλβης, που τον περασμένο Σεπτέμβριο επλήγη από πλημμύρες, εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την επόμενη χρονιά.

Πρόκειται για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση των ρεμάτων της Μικρής Βόλβης, του Μοδίου, της Βαμβακιάς, του Ρήχειου ποταμού στο Σταυρό και των χειμάρρων της Λευκούδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνολικός προϋπολογισμός των πέντε έργων ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ, όπως ανέφερε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της αντιπεριφέρειας για την προετοιμασία αντιμετώπισης εκτάκτων φαινομένων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις της χειμερινής περιόδου 2011-2012.

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων, για να αποτραπούν δυσάρεστα γεγονότα κατά τη χειμερινή περίοδο, επισημαίνοντας ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την προμήθεια αλατιού και για την εκμίσθωση των μηχανημάτων που θα χρειαστούν, παρά τα μεγάλα προβλήματα που, όπως είπε, εμφανίστηκαν, λόγω του τρόπου με τον οποίο έγινε η μεταφορά των αρμοδιοτήτων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά και την έλλειψη προσωπικού εξαιτίας της εφαρμογής της εφεδρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης