Συνεχίστηκαν, για πέμπτη συνεχή ημέρα, οι αντλήσεις υδάτων από σπίτια, αυλές και υπόγεια, μετά από τις ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τις προηγούμενες ημέρες.

Μέχρι στιγμής, συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν επέμβει σε 21 περιπτώσεις για άντληση υδάτων, ενώ από το Σάββατο 7 Μαρτίου που ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, έως τώρα, οι αντλήσεις έχουν φτάσει τις 247.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον νομό Ροδόπης, λόγω υπερχείλισης στις διαβάσεις ποταμών Ηφαίστου, Κομψάτου, Ιμέρου, Τελοχειμάρρου, Λίσσου, Έβρινου και Αετοκορυφής, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους, ενώ κλειστή, εξαιτίας καθίζησης του οδοστρώματος, είναι η επαρχιακή οδός Καλλυντηρίου – Οργάνης.

Λόγω της κατολίσθησης που σημειώθηκε, στο 474ο χλμ, στο ρεύμα προς Ξάνθη, της Εγνατίας Οδού, δεν διεξάγεται και σήμερα η κυκλοφορία των οχημάτων, από τον ανισόπεδο κόμβο Σίλα έως τον ανισόπεδο κόμβο Άσπρων Χωμάτων, η οποία γίνεται μέσω της πόλης της Καβάλας.

Συνεχίζεται, επίσης, η διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης από την Αλεξανδρούπολη έως το Ορμένιο, καθώς όγκος υδάτων έχει καλύψει τις γραμμές του ΟΣΕ και η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Σημειώνεται, ότι από τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, αρκετές τοπικές κοινότητες των Περιφερειακών Ενοτήτων Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και το νησί της Σαμοθράκης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης