Έναν 38χρονο, κάτοικο Νέας Καρβάλης Καβάλας, αναζητούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, καθώς ύστερα από προανάκριση που διενήργησαν πρόκυψε ότι ο συγκεκριμένος είχε στην κατοχή του μεγάλο αριθμό καρτών αυτόματης ανάληψης χρημάτων από μηχανήματα ΑΤΜ, διαφόρων τραπεζών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κάρτες αποστέλλονταν ταχυδρομικά μαζί με τον κωδικό αριθμό PIN σε διάφορους δικαιούχους, χωρίς να παραληφθούν ποτέ από αυτούς. Ο δράστης αφού έπαιρνε με διάφορους τρόπους τα προσωπικά στοιχεία των δικαιούχων, πολλές φορές τηλεφωνώντας σ’ αυτούς προσποιούμενος τον αστυνομικό, στη συνέχεια ενεργοποιούσε τις κάρτες τηλεφωνικά και προέβαινε σε αναλήψεις χρημάτων από ΑΤΜ τραπεζικών καταστημάτων και σε αγορές προϊόντων από εμπορικά καταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά το χρονικό διάστημα από 13-06-2008 έως 16-02-2009, αφού πήρε με τη συνδρομή άγνωστου δράστη συνολικά δεκατέσσερις κάρτες ανάληψης χρημάτων και πιστωτικές κάρτες που ανήκαν σε ισάριθμους δικαιούχους, πραγματοποίησε αναλήψεις χρημάτων και αγορές προϊόντων, συνολικής αξίας 52.047 €.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, μια γυναίκα 39 ετών και ένας άνδρας 47 ετών, κάτοικοι Καβάλας, συνεργάσθηκαν με τον 38χρονο δράστη στην ενεργοποίηση δύο καρτών, ενώ ερευνάται και η συμμετοχή μιας ακόμα γυναίκας, αγνώστων, μέχρι στιγμής, στοιχείων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης